Όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας (ONS)
Ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε τον Μάρτιο στο Ηνωμένο Βασίλειο στο 7%, σε ετήσια βάση, από 6,2% τον Φεβρουάριο και παρέμεινε σε επίπεδα ρεκόρ 30 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας (ONS).
Οι τιμές κινήθηκαν ανοδικά τον Μάρτιο λόγω της αύξησης της τιμής της βενζίνης καθώς και των επίπλων, των τροφίμων και του κλάδου φιλοξενίας-εστίασης, σύμφωνα με την ONS, που σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 1992.
Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της αρμόδιας υπηρεσίας κατάρτισης του προϋπολογισμού OBR, που δημοσιοποιήθηκαν στα τέλη Μαρτίου, ο πληθωρισμός μπορεί να διαμορφωθεί σε υψηλό 40 και πλέον ετών το τελευταίο τρίμηνο του 2022 στο 8,7%, το οποίο θα έχει επιπτώσεις, παράλληλα με τις αναταράξεις από τον πόλεμο της Ουκρανίας, στην ανάπτυξη της χώρας.
Δείτε επίσης: Χαμός στο Twitter: Πουλί κουτσούλησε τον Τζο Μπάιντεν – «Ακόμα και τα πουλιά ξέρουν» σχολίασε ο υιός Τραμπ (vids & pics)
- Φραντσέσκο Φορτουνάτο: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 5χλμ βάδην
- Νέα εξέλιξη στη Euroleague: Ο Τόμας στο στόχαστρο της Ζαλγκίρις μετά την αποχώρηση του Γουόκερ
- Κασσελάκης: Προτείνει δημοψήφισμα για τη ΔΕΘ σχετικά με τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου
- Η ιστορία δύο ανδρών με μεγάλη αγάπη: Πώς μια επαρχιακή κοινότητα αγκάλιασε ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι το 1923;
- Τιμή στον Τζον Ράτερ: Ιππότης από τον βασιλιά Κάρολο για την προσφορά του στη μουσική