Βρετανία: Συναγερμός για έντονα καιρικά φαινόμενα

Καταιγίδες έπληξαν την Κυριακή, (17/9), δεκάδες περιοχές τη Βρετανία, ιδιαίτερα στα νοτιοδυτικά της χώρας. Δεκάδες δρόμοι πλημμύρισαν παρασύροντας και παγιδεύοντας αυτοκίνητα, ενώ έκλεισε το αεροδρόμιο του Έξετερ, όπως μεταδίδει ο Independent

Σύμφωνα με την Εθνική Μετερεωλογική Υπηρεσία Met Office έρχονται ακόμη πιο έντονα καιρικά φαινόμενα, με προβλέψεις για βροχές που αντιστοιχούν στο νερό μισού μήνα μέσα σε μία ώρα:

Αναμένονται 30-40 χιλιοστά βροχής μέσα σε μία μόνο ώρα σήμερα – όγκος ισοδύναμος με σχεδόν το μέσο όρο του Σεπτεμβρίου που είναι στα 55-60 χιλιοστά.

Χάος έχει προκληθεί στις μετακινήσεις με βίντεο από τα social media να δείχνουν πολίτες να στέκονται στον τερματικό σιδηροδρομικό σταθμό στο Ντέβον βουτηγμένοι στο νερό μέχρι τον αστράγαλο.

Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε ότι όλες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Έξετερ ακυρώνονται.

Η Met Office προειδοποιεί για αστραπές, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους που θα πλήξουν πολλές περιοχές της νοτιοδυτικής Αγγλίας και της Νότιας Ουαλίας τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα (18/9).

Παρόμοια προειδοποίηση έχει εκδοθεί και για το Λονδίνο, τη νοτιοανατολική και ανατολική Αγγλία και τα East Midlands μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας (18/9).

Δείτε επίσηςΘεσσαλονίκη: Δίωξη στον οδηγό και τη συνοδό για το 9χρονο παιδί – Το είχαν ξεχάσει μέσα στο σχολικό

Loading