Σε σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους θα χορηγήσει τρίτη δόση εμβολίου η Βρετανία, με τον κόσμο που θα το χορηγηθεί να έχει χαμηλό ανοσοποιητικό.
Τα άτομα ηλικίας άνω των 12 ετών που έχουν προσληφθεί από ασθένειες όπως η λευχαιμία, το AIDS σε προχωρημένο στάδιο ή υποβλήθηκαν πρόσφατα σε μεταμόσχευση θα χορηγηθούν τρίτη δόση εμβολίου.
Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της Κοινής Επιτροπής Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης.
«Ξέρουμε ότι οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από συγκεκριμένες ασθένειες που τους καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτους στην Covid-19 μπορεί να έχουν λάβει λιγότερη προστασία από τον ιό έπειτα από δύο δόσεις του εμβολίου (σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό)», επισήμανε ο υπουργός σε ανακοίνωση. «Είμαι αποφασισμένος να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους αυτής της ομάδας και μια τρίτη δόση θα μας βοηθήσει να το επιτύχουμε».
Δείτε επίσης: Ισπανία: Σφοδρή καταιγίδα πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας – Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα
- Οι διδασκαλίες του Όζι Όσμπορν σύμφωνα με τον Τζιν Σίμονς
- Ν. Κακλαμάνης: Η Άννα Συνοδινού, η σύγχρονη «Καρυάτιδα» της ελληνικής πολιτικής και τέχνης
- Χρυσό μετάλλιο για τις Αλεξόγλου και Πασχαλάκη στο Ευρωπαϊκό Κ18
- Η Αθηνά Αηδονά στη Θεσσαλονίκη τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
- Εορτασμός 50 χρόνων από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ: Ο Χρήστος Ζερεφός τιμάται για τη συνεισφορά του ####
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr