Ξανά στα πόδια του ο Σασόλι – Πήρε εξιτήριο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Εξιτήριο πήρε σήμερα από το νοσοκομείο του Στρασβούργου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, όπου νοσηλευόταν από τις 15 Σεπτεμβρίου με πνευμονία.

Τις ευχαριστίες του έσπευσε να εκφράσει ο κ. Σασόλι στο Twitter για τους ιατρούς που ανέλαβαν την θεραπεία του και όσους του ευχήθηκαν περαστικά .«Αισθάνομαι καλύτερα και χθες οι γιατροί μου επέτρεψαν να επιστρέψω στην Ιταλία για να συνεχίσω τη θεραπεία», δήλωσε συμπληρωματικά.

Ο 65χρονος πολιτικός της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν είχε προεδρεύσει στην ολομέλεια στις 15 Σεπτεμβρίου, ούτε μπόρεσε να παραστεί στην ετήσια ομιλία της προέδρου της Κομισιόν για την «κατάσταση της Ένωσης».

Ο Ντέιβιντ Σασόλι, πρώην δημοσιογράφος και παρουσιαστής ειδήσεων, εξελέγη ευρωβουλευτής το 2009 με το κόμμα της κεντροαριστεράς. Δέκα χρόνια μετά, κατάφερε να διαδεχτεί στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έναν άλλο Ιταλό, τον Αντόνιο Ταγιάνι, προερχόμενο από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.Δείτε επίσης: Σύνοδος Κορυφής – Ντ. Σασόλι: Εστιαζεί στην κλιματική αλλαγή

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ