Ξύλο και συλλήψεις σε διαδήλωση αρνητών στην Ολλανδία – Τραυματίστηκαν αστυνομικοί (vid)

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την επιβολή lockdown στην Ολλανδία και κατά των εμβολιασμών

Αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών των Ολλανδικών αρχών, με γκλοπ και ασπίδες, διέλυσαν ένα πλήθος χιλιάδων ανθρώπων, που συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Άμστερνταμ, για να διαμαρτυρηθούν κατά των μέτρων λοκντάουν και του εμβολιασμού για την αναχαίτιση του κορονοϊού.

Οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των δύο ανθρώπων απαγορεύονται βάσει των περιορισμών που θέσπισε η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει το ενδεχόμενο η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού να επιβαρύνει το ήδη πιεσμένο υγειονομικό σύστημα της Ολλανδίας.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά τα επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, αναφέρει η αστυνομία σε μια ανακοίνωση.

Η δήμαρχος του Άμστερνταμ, Φέμκε Χαλσέμα εξέδωσε ένα έκτακτο διάταγμα, δίνοντας εντολή στην αστυνομία να αποκαταστήσει την τάξη στην κεντρική Πλατεία του Μουσείου, αφότου οι διαδηλωτές αγνόησαν την απαγόρευση περί δημόσιων συναθροίσεων.

Οι διαμαρτυρόμενοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν φορούσαν μάσκες και δεν τηρούσαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αγνόησαν την εντολή απαγόρευσης για την πορεία και κινήθηκαν κατά μήκος ενός κεντρικού δρόμου, παίζοντας μουσική και κρατώντας κίτρινες ομπρέλες, εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους, κυβερνητικά μέτρα.

Δείτε επίσης: Κολομβία: Αιματηρές επιθέσεις στην Αράκουα – 17 νεκροί