ΥΠΕΞ Κύπρου Ν. Χριστοδουλίδης: Στη Μόσχα για συνάντηση με τον Υπ. Εξωτερικών

Συνάντηση Ν. Χριστοδουλίδη – Σ. Λαβάροφ στη Μόσχα – Η ατζέντα των συζητήσεων

Στη Μόσχα πρόκειται να μεταβεί σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης. Έπειτα από πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο κ. Χριστοδουλίδης θα πραγματοποιήσει αύριο, Πέμπτη 21 Οκωβρίου, επίσκεψη εργασίας.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση μεταξύ των κ.κ. Χριστοδουλίδης και Λαβρόφ, η οποία θα λάβει χώρα στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων που θα πραγματοποιηθούν στη συνέχεια με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών από τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών, θα γίνει ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και θα συζητηθούν το Κυπριακό και οι προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών, η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας όπως αυτή εκδηλώνεται στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και στην κυπριακή ΑΟΖ, η παρούσα κατάσταση στις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, με τις προοπτικές και προκλήσεις που υπάρχουν, όπως επίσης περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Έπειτα από την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων, θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή κατά την οποία ο κ. Χριστοδουλίδης και ο κ. Λαβρόφ θα υπογράψουν το Στρατηγικό Πλαίσιο Συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τα έτη 2022-2024, καθώς και τη Συμφωνία για Συνεργασία κατά τη Διάρκεια Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων σε Περίπτωση Καταστάσεων Διαχείρισης Κρίσεων.

Ακολούθως, οι κκ. Χριστοδουλίδης και Λαβρόφ θα προχωρήσουν σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ (στις 12:30) και εν συνεχεία θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας, το οποίο παρατίθεται προς τιμήν του κ. Χριστοδουλίδη και των μελών της κυπριακής αντιπροσωπείας από τον κ. Λαβρόφ.

Δείτε επίσης: Χριστοδουλίδης: «Ισχυρό εργαλείο για συνέχιση της προσπάθειας»

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ