Υπουργείο Ενέργειας Κύπρου: Διαψεύδει δημοσίευμα για το φυσικό αέριο στο κοίτασμα έξι – «Τίποτα ανακοινώσιμο ακόμα»

Το Υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σημειώνει ότι η γεώτρηση στον στόχο «Cronos-1» στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν υπάρχει οτιδήποτε προς ανακοίνωση στην παρούσα φάση.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας εκδόθηκε μετά από σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εφημερίδας που έλεγε ότι κατά τις εργασίες της κοινοπραξίας ΕΝΙ/TOTAL στο τεμάχιο 6 ανακαλύφθηκε «μεγάλο κοίτασμα», ενώ υπάρχουν επιπρόσθετα θετικές ενδείξεις και για δεύτερη στήλη φυσικού αερίου δίπλα από τον εντοπισμό του κοιτάσματος.

Στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο περιορίζεται στην αναφορά ότι «οι εργασίες της γεώτρησης ‘Cronos-1’, εντός του Τεμαχίου 6 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν υπάρχει οτιδήποτε ανακοινώσιμο στην παρούσα φάση».

Παράλληλα, προσθέτει ότι η γεώτρηση, που διεξάγεται από την κοινοπραξία Εni Cyprus Limited και TotalEnergies EP Cyprus B.V. η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω Τεμάχιο, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Τέλος, υπενθυμίζει πως οι εργασίες της γεώτρησης ξεκίνησαν στις 23/5/2022 με το πλοίο-γεωτρύπανο «Tungsten Explorer» και τυγχάνουν παρακολούθησης, επί συνεχούς βάσης, από το προσωπικό της Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Δείτε επίσης: Κιλκίς: Προφυλακιστέοι οι τέσσερις για τη ληστεία με νεκρό έναν 23χρονο