Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία έχει σχεδόν ολοκληρώσει τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
«Η δουλειά έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και σύντομα θα παραδώσουμε τις απαντήσεις στην αντιπροσωπεία της ΕΕ», εξήγησε ο Ζελένσκι.
Το ερωτηματολόγιο χρησιμεύει ως βάση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επέδωσε το ερωτηματολόγιο στον Ζελένσκι στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της στο Κίεβο.
Η Ουκρανία κατέθεσε αίτημα για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση λίγο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.
Επί του παρόντος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το αίτημα.
Η ένταξη μιας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι συνήθως μια χρονοβόρα και περίπλοκη διαδικασία.
Ακόμη κι αν η Κομισιόν γνωμοδοτήσει θετικά, μπορεί να χρειαστεί να περάσει καιρός μέχρι να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει υποσχεθεί επίσπευση της διαδικασίας.
Δείτε επίσης: Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ποιες ξένες αντιπροσωπείες απηύθυναν χαιρετισμό
- Το δημαρχείο της Αθήνας φωτίζεται ροζ για την ευαισθητοποίηση κατά του καρκίνου του μαστού
- Κολομβία: Κυρώσεις από την Ουάσιγκτον κατά του προεδρικού Γκουστάβο Πέτρο
- Η Μπρίτζετ Τζόουνς αποκτά άγαλμα στην πλατεία Λέστερ του Λονδίνου
- Πάτρα: Εκβιαστές ανηλίκων απειλούν 15χρονο με σουγιά και σιδερογροθιά για 50 ευρώ
- «Απογοητευτική ήττα του Παναθηναϊκού στην Μπολόνια»
![]()
