Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία έχει σχεδόν ολοκληρώσει τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
«Η δουλειά έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και σύντομα θα παραδώσουμε τις απαντήσεις στην αντιπροσωπεία της ΕΕ», εξήγησε ο Ζελένσκι.
Το ερωτηματολόγιο χρησιμεύει ως βάση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επέδωσε το ερωτηματολόγιο στον Ζελένσκι στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της στο Κίεβο.
Η Ουκρανία κατέθεσε αίτημα για ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση λίγο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.
Επί του παρόντος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το αίτημα.
Η ένταξη μιας χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι συνήθως μια χρονοβόρα και περίπλοκη διαδικασία.
Ακόμη κι αν η Κομισιόν γνωμοδοτήσει θετικά, μπορεί να χρειαστεί να περάσει καιρός μέχρι να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει υποσχεθεί επίσπευση της διαδικασίας.
Δείτε επίσης: Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ποιες ξένες αντιπροσωπείες απηύθυναν χαιρετισμό
- Κωνσταντοπούλου: «Ο Τσίπρας βάζει ανθρώπους να προσεγγίσουν στελέχη μας για να φύγουν από την Πλεύση»
- Μείωση τιμών σε 1.740 προϊόντα φέρνει η νέα πρωτοβουλία Θεοδωρικάκου
- Καύσωνας και 45.000 θεατές στο πρώτο Daisy Chain Fields με την Ολίβια Ροντρίγκο
- Ικαρία: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τις ζημιές από τις φυσικές καταστροφές
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από 400 ιαπωνικά σύμβολα στους δρόμους ενόψει της 90ής ΔΕΘ
![]()
