Ζητούν να ξανά ανοίξει ο φάκελος για το «Το τέρας της Φλωρεντίας»

Οι κατά συρροή δολοφονίες ζευγαριών που τρομοκρατούσαν την Ιταλία

Οι οικογένειες θέλουν να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου «Monster of Florence», δηλαδή «το τέρας της Φλωρεντίας». Οι συγγενείς τριών θυμάτων ζήτησαν επισήμως από τους εισαγγελείς της πόλης της Τοσκάνης να εξετάσουν εκ νέου τα πιθανά στοιχεία.

Οι οικογένειες των θυμάτων ενός κατά συρροή δολοφόνου που τρομοκρατούσε τη Φλωρεντία τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 απαιτούν νέα έρευνα για ένα από τα πιο σκοτεινά άλυτα μυστήρια της Ιταλίας, δήλωσε ένας δικηγόρος.

Οι συγγενείς τριών θυμάτων ζήτησαν επισήμως από τους εισαγγελείς της πόλης της Τοσκάνης να εξετάσουν εκ νέου τα πιθανά στοιχεία για το λεγόμενο “τέρας της Φλωρεντίας”, που πιστεύεται ότι δολοφόνησε 16 άτομα.

“Αναζητούμε την αλήθεια, με μια νέα έρευνα, και είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχουν στοιχεία στους παλιούς φακέλους της υπόθεσης που κακώς παραβλέφθηκαν”, δήλωσε στο AFP ο δικηγόρος Valter Biscotti.

35 χρόνια μετά, οι δολοφονίες εξακολουθούν να ταλαιπωρούν

Ο Biscotti εκπροσωπεί την Estelle Lanciotti, τη μεγαλύτερη κόρη του Γάλλου θύματος Nadine Mauriot, η οποία πυροβολήθηκε μαζί με τον Jean Michel Kraveichvili το 1985 κατά τη διάρκεια διακοπών σε κάμπινγκ στην Ιταλία.

Τα θύματα ήταν όλα ζευγάρια και σκοτώθηκαν με το ίδιο πιστόλι Beretta. Οι περισσότεροι δέχθηκαν επίθεση μέσα σε αυτοκίνητα, κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά το σεξ. Η Mauriot, που δολοφονήθηκε στη σκηνή της, ήταν μία από τις τέσσερις γυναίκες των οποίων τα στήθη ή οι ηβικές περιοχές ακρωτηριάστηκαν.

Θέλουμε μια νέα ματιά σε ένα στοιχείο που αφορά έναν ύποπτο που κατονομάζεται σε έναν παλιό αστυνομικό φάκελο, ο οποίος δεν ερευνήθηκε ποτέ σωστά, καθώς και DNA που βρέθηκε σε ανώνυμες επιστολές“, δήλωσε ο Biscotti.

Οι πολυετείς έρευνες για τις δολοφονίες, οι οποίες έλαβαν χώρα σε μικρές πόλεις γύρω από τη Φλωρεντία μεταξύ 1968 και 1985, οδήγησαν την αστυνομία να υποπτεύεται τους πάντες, από έναν φτωχό αγρότη μέχρι τις μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας και μια σατανιστική αίρεση.

Πέντε άνδρες κατηγορήθηκαν κάποια στιγμή για τις δολοφονίες, αλλά σε κάθε περίπτωση, ενώ βρίσκονταν στη φυλακή, έγινε άλλος φόνος και απελευθερώθηκαν. Ένας από αυτούς τους άνδρες είχε ομολογήσει.

Οι δικηγόροι των συγγενών των Mauriot, Kraveichvili και της Carmela De Nuccio, η οποία δολοφονήθηκε το 1981, ζήτησαν πρόσβαση στον φάκελο της υπόθεσης του πρώην υπόπτου Pietro Pacciani, ενός αγρότη.

Ο Pacciani, ένας καταδικασμένος δολοφόνος που κρίθηκε επίσης ένοχος για τον βιασμό των δύο θυγατέρων του, καταδικάστηκε σε ισόβια το 1994 για τη δολοφονία έξι από τα οκτώ ζευγάρια, αλλά αθωώθηκε από εφετείο δύο χρόνια αργότερα. Η απόφαση αυτή ανατράπηκε στη συνέχεια από το ανώτατο εφετείο της Ιταλίας, αλλά ο Pacciani πέθανε το 1998 από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 73 ετών πριν μπορέσει να δικαστεί εκ νέου.

Οι εισαγγελείς είχαν παρουσιάσει τον Pacciani ως έναν βίαιο και εμμονικό με το σεξ άνθρωπο που διέπραξε τους φόνους μαζί με διάφορους φίλους με τους οποίους συνήθιζε να συχνάζει σε οίκους ανοχής. Δύο από αυτούς τους φίλους, ο Mario Vanni και ο Giancarlo Lotti κρίθηκαν ένοχοι για τέσσερις από τις οκτώ διπλές δολοφονίες μετά την ομολογία του Lotti. Και οι δύο φυλακίστηκαν και έκτοτε έχουν πεθάνει.

Ωστόσο, υπήρχαν “αντιφάσεις” στην ομολογία του Lotti και ορισμένοι από τους φόνους παραμένουν αδιευκρίνιστοι, γεγονός που υποδηλώνει ότι “καμία από τις δίκες μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει σε όλη την αλήθεια“, δήλωσε ο Biscotti.

Άλλοι ύποπτοι ήταν ένας άλλος φίλος του Pacciani, ο Giampiero Vigilanti. Σε αστυνομική έρευνα στο σπίτι του τη δεκαετία του 1980 βρέθηκαν αποκόμματα εφημερίδων σχετικά με τους φόνους και σφαίρες της ίδιας μάρκας που χρησιμοποιήθηκαν στους φόνους.

Ο Biscotti δήλωσε ότι αυτός και οι άλλοι δικηγόροι θέλουν να ξανανοίξει η έρευνα για τον Vigilanti, ο οποίος σήμερα είναι 90 ετών.

Θέλουν επίσης το ανδρικό DNA που βρέθηκε σε ανώνυμες επιστολές που στάλθηκαν στους εισαγγελείς το 1985, οι οποίες δεν ταυτίζονταν με του Pacciani, να συγκριθεί με τον ύποπτο που λένε ότι η αστυνομία βιάστηκε να παραβλέψει.

Δείτε επίσης: Τσαβούσογλου: Ρώσοι ολιγάρχες είναι ευπρόσδεκτοι στην Τουρκία

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com