Δίκτυο εθελοντών οργάνωσε ο δήμος Ρεθύμνης, για την υποστήριξη πολιτών που χρειάζονται βοήθεια

47
Δίκτυο εθελοντών οργάνωσε ο δήμος Ρεθύμνης, για την υποστήριξη πολιτών που χρειάζονται βοήθεια

Δίκτυο εθελοντών οργάνωσαν ο Δήμος Ρεθύμνης και η κοινωνική του υπηρεσία, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους, σε κάθε χωριό του δήμου. 
Οι εθελοντές είναι πρόθυμοι να παράσχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση σε όσους έχουν ανάγκη την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε. Οι κάτοικοι των χωριών και ειδικότερα όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως χρόνιοι πάσχοντες, ηλικιωμένοι χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, μπορούν να απευθύνονται για κάθε αίτημα, πρόβλημα, πληροφορία ή βοήθεια που χρειάζονται,  στους τοπικούς προέδρους, οι οποίοι θα τα διαχειρίζονται σε συνεργασία με τους κατά τόπους εθελοντές και υπό την καθοδήγηση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ρεθύμνης. 
Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο ‘Αννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, «οι κάτοικοι της πόλης και των προαστίων, με βάση την περιοχή διαμονής τους, μπορούν ν’ απευθύνονται στους τρεις “Σταθμούς  Βοήθειας” που ήδη λειτουργούν, από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και συγκεκριμένα: Οι κάτοικοι Παλιάς Πόλης στον “Σταθμό Βοήθειας 1”: Σταθμός του “Βοήθεια στο Σπίτι” – Οδός Βερνάδου 12 (δίπλα στο Σπίτι Πολιτισμού) τηλ. 28310 51199. Οι κάτοικοι νέας πόλης και δυτικών προαστίων στον “Σταθμό  Βοήθειας 2”: Κεντρικό ΚΑΠΗ-οδός Μοάτσου 2 τηλ. 28310 27800 και οι κάτοικοι ανατολικών προαστίων στον “Σταθμό  Βοήθειας 3”: ΚΑΠΗ Περιβολίων-Μισιρίων, οδός Εμμ. Παχλά 142, τηλ. 26070». 
Όπως επισημαίνεται από την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης, «με τον κατάλληλο συντονισμό, την καλή οργάνωση, την καλοπροαίρετη συνεργασία και την αλληλεγγύη θα διαχειριστούμε όλοι μαζί, αποτελεσματικά κι επιτυχημένα, τον κίνδυνο της πανδημίας και θα παραμείνουμε μια υγιής, ψυχικά και βιολογικά, κοινωνία».   
 

©Πηγή: amna.gr