Χ. Θεοχάρης: «Σύμμαχος το υπουργείο της κάθε περιφέρειας»

Με επισκέψεις στο Παλαιοντολογικό Μουσείο των Γρεβενών και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αιανής Κοζάνης, πολιτιστικά μνημεία, όπως τα αρχοντικά της Σιάτιστας και το νέο κτίριο της ιστορικής Βιβλιοθήκη της Κοζάνης, ολοκλήρωσε αργά το απόγευμα την περιοδεία του στις Περιφερειακές ενότητες Γρεβενών και Κοζάνης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο Μάνος Κόνσολας.

«Είμαστε στην Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία  για να δούμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής  στον τουρισμό» τόνισε ο κ. Θεοχάρης και προανήγγειλε την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό στο οποίο όπως σημείωσε «μέσω των συνεργασιών που έχουμε ήδη αναπτύξει προσβλέπουμε οι περιφέρειες να αναπτύξουν το δικό τους σχέδιο». Πρόσθεσε ότι το υπουργείο «θα είναι σύμμαχος στην προσπάθεια της κάθε περιφέρειας να αναπτύξει τις ιδιαίτερες δυνατότητές της» και όπως εξήγησε «στόχος όλων μας είναι να  υπάρξουν προϋποθέσεις ώστε να προσελκύσουμε τουρίστες με διαφορετικά ενδιαφέροντα».

propoli

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας τόνισε: «είμαστε αποφασισμένοι ακόμη και στο περιφερειακό συμβούλιο να αναπτύξουμε τον πολυθεματικό χαρακτήρα που πρέπει να εχει ο τουρισμός μας σήμερα» ενώ ανακοίνωσε ότι «θα υπάρξει αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που αφορά την εκπαίδευση των στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα». Τέλος, σχολίασε με θετικό τρόπο την παρουσία των βουλευτών της Κοζάνης, ακόμη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην επίσκεψη του υπουργικού κλιμακίου, σημειώνοντας ότι «ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας και αυτό φαίνεται γιατί δεν απουσιάζει κανείς από την σημερινή επίσκεψη μας».

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης τόνισε ότι «η περιφέρεια είναι έτοιμη να εκπροσωπηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο Τουρισμού που έχει ήδη ανακοινώσει ο κ. Θεοχάρης και θα ξεκινήσει την λειτουργία του τον Οκτώβριο όπου εκεί «θα καταθέσουμε τις προτάσεις και το σχέδιο μας για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας».

Στην σύσκεψη που ακολούθησε με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου και των ξενοδόχων της περιοχής ζητήθηκε η αλλαγή του φορολογικού συντελεστή στην παροχή του πρωινού, επισημάνθηκε η ανάγκη υποστήριξης του κλάδου με εκπτώσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω της μεγάλης διάρκειας του χειμώνα, ενώ οι ξενοδόχοι των Γρεβενών, που φιλοξενούν στις εγκαταστάσεις τους πρόσφυγες, ζήτησαν να συνεχιστούν τα προγράμματα φιλοξενίας. Επεσήμαναν στο υπουργικό κλιμάκιο ότι ο ορεινός όγκος των Γρεβενών, που σήμερα φιλοξενεί περί τους 1000 πρόσφυγες, αντιπροσωπεύει την “αντί – Μόρια της Ελλάδας” και ανέφεραν ότι όλοι οι διεθνείς οργανισμοί που επισκέφθηκαν την περιοχή έδωσαν εύσημα σε ό,τι αφορά τις συνθήκες της φιλοξενίας και την υποστήριξη που παρέχεται στην εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Νωρίτερα, ο υπουργός και ο υφυπουργός, επισκέφθηκαν οινοποιητικές επιχειρήσεις στην Σιάτιστα, έδειξαν να ενθουσιάζονται από το περίφημο «λιαστό κρασί» της περιοχής, μοναδικό σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το ανακαινισμένο  «Αρχοντικό της Πούλκως» που είναι ένα από τα σημαντικότερα νεότερα Πολιτιστικά μνημεία της περιοχής και ανακαινίσθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού. Την ξενάγηση στο μνημείο έκανε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κοζάνης, Αρετή Χονδρογιάννη, ενώ ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης έδειξε να ενθουσιάζεται με τις πληροφορίες για τις περίτεχνες ζωγραφιές και καλλιτεχνήματα που ήταν διακοσμημένο το τζάκι, στον ανδρικό οντά του πάνω ορόφου και το φωτογράφισε με το κινητό του τηλέφωνο.

Επισκέφθηκαν επίσης το νέο κτίριο της Βιβλιοθήκης του δήμου Κοζάνης και το χώρο του υπογείου, όπου φυλάσσονται τα κειμήλια – θησαυροί, τα σπάνια χειρόγραφα και οι χάρτες της βιβλιοθήκης, από το 1050 έως το 1870 μΧ

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading