Νοτοπούλου: «Διασφαλίσαμε την προστασία του νερού ως δημόσιο αγαθό»

Νοτοπούλου: «Διασφαλίσαμε την προστασία του νερού ως δημόσιο αγαθό»

Τα γραφεία της ΕΥΑΘ επισκέφθηκε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί».

Κατά την επίσκεψή τους, η κ. Νοτοπούλου και οι συνεργάτες της είχαν συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΥΑΘ ενώ συνομίλησαν και με εργαζόμενους της εταιρίας.

Υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του νερού

Στη συνάντηση, διατυπώθηκε η σαφής θέση της παράταξης για τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού και συζητήθηκε η δυνατότητα δημοτικοποίησης του. Όπως επισήμανε η επικεφαλής του συνδυασμού, «για εμάς είναι το κυρίαρχο και εμβληματικό για την προσπάθεια που κάναμε» και αναφέρθηκε στον αγώνα που δόθηκε με το δημοψήφισμα για να παραμείνει το νερό δημόσιο αγαθό.

Παράλληλα, κάλεσε τους ανθυποψήφιούς της να τοποθετηθούν για το θέμα του νερού και να δεσμευτούν ότι θα σεβαστούν την ξεκάθαρη απόφαση που έλαβε ο λαός της Θεσσαλονίκης το 2014. «Δεν έχει απαντήσει κανένας μέχρι τώρα, ούτε οι υποψήφιοι που διατείνονται ή που εμείς θεωρούσαμε ότι ανήκουν στον προοδευτικό χώρο και αυτό μας προβληματίζει», σχολίασε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Κατά τη συζήτηση αναδείχτηκε, επίσης, η σημασία της συμμετοχής των δήμων στη διαχείριση του νερού καθώς δίνεται πλέον η δυνατότητα με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο. Πρόκειται, όπως επισημάνθηκε, για ζήτημα που δεν αφορά αποκλειστικά το δήμο Θεσσαλονίκης, ωστόσο λόγω του μητροπολιτικού του χαρακτήρα θα πρέπει να αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία. «Διασφαλίσαμε την προστασία του νερού ως δημόσιου αγαθού και μπαίνουμε δυναμικά στην δημοτικοποίησή του», τόνισε η Κ. Νοτοπούλου.

Τέλος, παρουσιάστηκαν και οι επιμέρους προτάσεις της παράταξης που αφορούν μεταξύ άλλων στο να υπάρξει συμφωνία με την ΕΥΑΘ για δημόσιες κρήνες/βρύσες, ιδιαίτερα σε τουριστικές ζώνες για την πρόσβαση σε καλής ποιότητας πόσιμο νερό και για την πρόληψη των απορριμμάτων πλαστικών μπουκαλιών. Επίσης, μεταξύ των προτάσεων είναι τα νέα πάρκα στην ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ να λειτουργούν με ανακυκλωμένο νερό και επαναχρησιμοποίηση στην άρδευση.

Loading

Play