Δ. Θεσσαλονίκης: Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο με φιλαρμονική και δράσεις βιώσιμης κινητικότητας (pics & vid)

Κεντρική εκδήλωση για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο εξωτερικό αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Δημόκας

propoli

Μικροί και μεγάλοι βρίσκονται στον αύλειο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου για να ενημερωθούν και να συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας.

Σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Μάκης Κυριζίδης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της σημερινής διοίκησης όπως η επέκταση των ποδηλατοδρόμων και ο πολλαπλασιασμός των ραμπών διέλευσης σε πεζοδρόμια και δημόσιους χώρους σε μια πόλη που «διψά για τέτοιου είδους παρεμβάσεις», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στόχος για την διοίκηση Ζέρβα, όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι η βιώσιμη κινητικότητα με αφετηρία την εξυπηρέτηση του πολίτη και «αυτό προσπαθούμε να κάνουμε πράξη καθημερινά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κυριζίδης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

– Μουσική παράσταση από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης – Παράσταση κουκλοθέατρου της Χριστίνας Μπήτιου

– Fashion Show Top και T-shirt για όλες τις ηλικίες

– Απονομή βραβείων – διπλωμάτων συμμετοχής και προσφορά πολλών αναμνηστικών δώρων – Συμβολική ποδηλατοπορεία (συμπεριλαμβάνονται και τα πατίνια)

– Παράλληλες υπαίθριες δραστηριότητες και ενημέρωση σχετικά με θέματα βιώσιμης κινητικότητας και κυκλοφοριακής αγωγής

– Παρουσίαση του Thessaloniki Smart Mobility Living Lab (ThessM@ll) του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ – Παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου Cleanergy 4 Micromobility και RideSafeUM-EIT Urban Mobility (ΙΜΕΤ-ΜΑΘ ΑΕ AΟΤΑ)

– Παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου 2050 CliMobCity- Interreg Europe (Δήμος Θεσσαλονίκης)

– Ενημέρωση για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής από τη Δημοτική Αστυνομία

– Δωρεάν μετακίνηση των επιβατών στις λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ (εξαιρούνται οι γραμμές Χ1 και Ν1) από τις 16.00 έως τη λήξη της βάρδιας – Δωρεάν περιήγηση με τη γραμμή ειδικού ενδιαφέροντος (Πολιτιστική γραμμή Νο50) για τη γνωριμία των πολιτών με την ιστορία και τα μνημεία της Θεσσαλονίκης – 500 δωρεάν εισιτήρια μιας μετακίνησης για τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις του Δήμου.

Δ. Θεσσαλονίκης: Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο με φιλαρμονική και δράσεις βιώσιμης κινητικότητας (pics & vid)

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Πορεία για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου (pics)

Loading