Δήμος Κομοτηνής: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών για την κυνοφιλία

Δυναμικά ξεκίνησε η επανεκκίνηση για τη φετινή σχολική χρονιά του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, με αντικείμενο την ενημέρωση των μαθητριών- τών γύρω από την κυνοφιλία.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή σκύλων – ενεργό μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Σκύλων Ελλάδας, Μπάμπη Κουκουζέλη και την εκπρόσωπο του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής- βοηθό κτηνιάτρου, Ευαγγελία Μουτουσίδου.

propoli

Την περασμένη εβδομάδα ενημερώθηκαν μαθήτριες και μαθητές όλων των τάξεων του 8ου και του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής. Οι παρουσιάσεις στηρίχτηκαν από τον διευθυντή του 8ου, Μιχάλη Ράντο και τον υποδιευθυντή, Κυριάκο Μελά αλλά και από τον διευθυντή του 6ου, Θεόδωρο Νικολαΐδη και την υποδιευθύντρια, Ελεονόρα Ζερβούλη.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος το οποίο υλοποιήθηκε χάρη στο ειδικά εκπαιδευμένο Λαμπραντόρ ΛΕΞΙΣ που με την ήρεμη παρουσία της παρακίνησε τα παιδιά να τη χαϊδέψουν και να εξοικειωθούν μαζί της.

Η παρουσίαση ξεκίνησε με διάλογο με τα παιδιά που εκτυλίχθηκε παράλληλα με την προβολή βίντεο και εικόνων, σχετικών με τον ρόλο του σκύλου μέσα στην κοινωνία, το πώς δημιουργήθηκαν τα αδέσποτα, αλλά και τον τρόπο που πρέπει να τα προσεγγίζουμε. Το βίντεο που χαράχτηκε στη μνήμη τους είναι αυτό με τον σκύλο μιας οικογένειας η οποία αποφασίζει να τον εγκαταλείψει στο δάσος.

Δείτε επίσης: Ξεκίνησαν τα μεγάλα έργα ανάπλασης στο κέντρο του Χαλανδρίου – Αλλαγή εικόνας μετά από δεκαετίες

Loading