Στο πλαίσιο δράσης της αστυνομίας ελέγχθηκαν συνολικά (126) άτομα, εκ των οποίων (123) ανήλικοι, ενώ συνελήφθη ένα εξ’ αυτών για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης
Ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 1ης Μαρτίου 2025 στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, που αφορούσαν 126 άτομα, συνελήφθη ένας ανήλικος για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης. Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν θα αξιοποιηθούν για τον σχεδιασμό στοχευμένων παρεμβάσεων, ενώ ανάλογες δράσεις θα συνεχιστούν στο πλαίσιο πρόληψης της νεανικής εγκληματικότητας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης σχεδιάστηκε ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, η οποία υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες χθες (01-03-2025), σε περιοχές του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, με τη συνδρομή αστυνομικών της ίδιας Διεύθυνσης, καθώς και των Διευθύνσεων Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.
Στο πλαίσιο της δράσης ελέγχθηκαν συνολικά (126) άτομα, εκ των οποίων (123) ανήλικοι, ενώ συνελήφθη ένα εξ’ αυτών για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.
Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.
Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.
Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας.