Δήμος Βόλου: Συμπλήρωσε τρία χρόνια λειτουργίας το Κοινωνικό Φαρμακείο

Δήμος Βόλου: Συμπλήρωσε τρία χρόνια λειτουργίας το Κοινωνικό Φαρμακείο

Τρία χρόνια λειτουργίας μετρά αισίως το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Βόλου, που αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα του δικτύου δομών κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου και συμβάλλει στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής της τοπικής μας κοινωνίας.

Σκοπός της λειτουργίας του είναι η στήριξη των συνάνθρωπων μας που αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης μέσα από την δωρεάν παροχή φαρμάκων υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάρτιο του 2018 στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 (ΕΣΠΑ), η δράση του χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και υλοποιείται από τη Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας Κ.Α.Π.Η και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Βόλου. Στελεχώνεται από Κοινωνικό Λειτουργό-συντονιστή και Φαρμακοποιό, λειτουργεί με σταθερό ωράριο από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00-17.00,επί της οδού Τοπάλη 14 (Δίαυλος) & τηλέφωνο επικοινωνίας 24210-31023.

Τζούνης: “Ευχαριστούμε όσους έχουν συμβάλλει στην προσπάθεια”

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Τζούνης Ευθύμιος δήλωσε αρχικά για τα τρία χρονιά λειτουργίας της δομής: «Το Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο έχει αγκαλιάσει εκατοντάδες νοικοκυριά της πόλης, καλύπτοντας τις φαρμακευτικές τους ανάγκες με τη διανομή ποσότητας 10.250 σκευασμάτων. Παρέχει υπηρεσίες τόσο υποστηρικτικές όσο και διευκόλυνσης για την αντιμετώπιση άλλων προβλημάτων τους μέσα από τις κατάλληλες διασυνδέσεις και παραπομπές. Επιπροσθέτως σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο δόθηκαν στους ωφελούμενους του φαρμακείου δωροεπιταγές αγοράς τροφίμων, κρέας για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι αλλά και tamplet για τα παιδιά τους».

Και συμπλήρωσε με νόημα: «Στο Δημοτικό Κοινωνικό Φαρμακείο έγινε παραλαβή, καταγραφή και ταξινόμηση ποσότητας 17.900 σκευασμάτων, τα οποία προήλθαν κυρίως από δωρεές πολιτών και ένα μέρος από χορηγίες φαρμακευτικών εταιρειών. Αξίζει να επισημανθεί ότι τα κοινωνικά φαρμακεία δεν επιβαρύνουν τους φορολογουμένους, αντιθέτως συμβάλλουν στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης διότι λειτουργούν με ευρωπαϊκούς πόρους και στα πλαίσια της ανταλλακτικής οικονομίας. Στηρίζονται κυρίως στην προσφορά φαρμάκων των πολιτών που για διαφόρους λόγους δεν χρειάζονται και τα όποια θα κατέληγαν στα σκουπίδια με ότι αυτό συνεπάγεται. Επειδή οι ανάγκες μας είναι διαρκώς αυξανόμενες, ζητούμε από τους πολίτες, να μην πετάνε τα φάρμακα που δε χρειάζονται και δεν έχουν λήξει, αλλά να τα προσφέρουν στο Κοινωνικό Φαρμακείο. Θα θέλαμε επί τη ευκαιρία να ευχαριστήσουμε όλους όσους μέχρι σήμερα έχουν συνδράμει στην προσπάθεια μας και ευελπιστούμε να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για ολόκληρη την τοπική κοινωνία».

Δείτε επίσης: Δήμος Βόλου: Επιτυχής συνεργασία με το Παν. Νοσοκομείο Λάρισας για τα rapid tests

Loading

Play