Εκπαίδευση αεροδιάσωσης στους διασώστες του ΕΚΑΒ Σερρών

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ Σερρών εκπαιδεύτηκαν σήμερα στη διάσωση τραυματιών με τη βοήθεια ελικοπτέρου. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Αερολέσχης Σερρών, και οι διασώστες κλήθηκαν να μεταφέρουν τραυματία.

Η πρώτη μέρα της εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία με τους διασώστες του ΕΚΑΒ Σερρών, με την υψηλή αίσθηση του καθήκοντος που τους διακατέχει να ακολουθούν τις οδηγίες του εκπαιδευτή τους δείχνοντας διάθεση και θέληση να μάθουν να διασώζουν και με τη βοήθεια ελικοπτέρου.

propoli

«Είναι ένα μέρος της εκπαίδευσης, το οποίο ξεκίνησε πριν από 15 μέρες, στα ελικόπτερα για τους διασώστες του ΕΚΑΒ. Αυτό γίνεται για να προετοιμαστούμε και να είμαστε έτοιμοι στην πλήρη ανάπτυξη του ΕΚΑΒ που θα γίνει με πέντε νέες βάσεις ελικοπτέρων για πρωτογενή διάσωση όπως ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός υγείας», είπε στην ΕΡΤ Σερρών, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας του ΕΚΑΒ Χρήστος Αγγελίδης, υπογραμμίζοντας ότι, η εκπαίδευση θα γίνει σε όλη την Ελλάδα σε 3600 άτομα, σε όλους τους διασώστες σε όλους τους Νομούς.

«Η εκπαίδευση γίνεται για να είμαστε έτοιμοι για την πρωτογενή διάσωση η οποία σημαίνει ότι όταν γίνει ένα ατύχημα να μπορεί να προσεγγίζει το ελικόπτερο όπως γίνεται στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης. Είναι πάρα πολύ σημαντική εκπαίδευση», είπε ο κ. Αγγελίδης ευχαριστώντας την Αερολέσχη Σερρών και τον πρόεδρο της Γιώργο Βασιλείου για την παραχώρηση των εξαιρετικών εγκαταστάσεων της.

Πηγή: ΕΡΤ

Δείτε επίσης: Ο Δ. Βαρτζόπουλος εγκαινίασε το νέο κτίριο της ψυχιατρικής κλινικής Σερρών

Loading