Γιουτίκας: «Διακόπηκαν οι εργασίες πλευρικών διοδίων στη Χαλάστρα»

Την έντονη αντίδραση των κατοίκων της Χαλάστρας έχουν προκαλέσει οι εργασίες για την κατασκευή πλευρικών διοδίων στην περιοχή από την «Εγνατία Οδό». Μάλιστα μια τέτοια αντίδραση προκάλεσε την διακοπή των εργασιών σήμερα Παρασκευή (31/1) όπως ανέφερε και στον Flash 99,4  ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας.

«Πράγματι τα φορτηγά έχουν φύγει και δεν σταθμεύουν εδώ. Έχει κατατεθεί μήνυση στο αστυνομικό τμήμα από τον τοπικό οργανισμό βελτιώσεων, ενώ εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχουμε καταθέσει από το 2018 στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης για την κατασκευή πλευρικών διοδίων και για την περιοχή της Χαλάστρας η οποία δεν έχει ακόμη εκδικαστεί» τόνισε αρχικά ο κ. Γιουτίκας.

propoli

Και πρόσθεσε: Από εκεί και πέρα, πρέπει να σημειώσουμε ότι η δυσαρέσκεια είναι πάρα πολύ έντονη από την πλευρά των κατοίκων, κάτι που κατανοώ απόλυτα ως κάτοικος της περιοχής. Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε χθες, χωρίς καμία ενημέρωση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουμε το πρωί για Θεσσαλονίκη και να βρούμε την είσοδο της Χαλάστρας κλειστή. Φυσικά υπήρξε και απίστευτη ταλαιπωρία στη μετακίνηση από τον επαρχιακό δρόμο της Σίνδου που πάρα πολύ επικίνδυνος».

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ανέφερε την προβλεπόμενη εναλλακτική λύση έτσι ώστε να λυθεί το πρόβλημα. «Διαμαρτυρόμαστε, αλλά προτείνουμε και μια εναλλακτική λύση που προβλέπει να μη γίνουν διόδια στη Χαλάστρα αφού η ΠΑΘΕ έχει ήδη διόδια και αυτά να μετακινηθούν 500 μέτρα δυτικότερα έτσι ώστε οι οδηγοί των φορτηγών να μη χρειάζεται να κάνουν παράκαμψη. Με τον τρόπο αυτό και τα διόδια των Μαλγάρων θα εισπράττουν το αντίτιμο που πρέπει αλλά και οι οικισμοί θα γλιτώσουν από τα τρομακτικά φορτία που δέχονται στο εσωτερικό τους από τα φορτηγά και όλοι θα είναι ευχαριστημένοι».

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Κώστα Γιουτίκα στον Flash 99,4:

Loading