Γυμνάσιο Σίνδου: Κραυγή αγωνίας μετά τη νέα παράσυρση μαθήτριας

Γυμνάσιο Σίνδου: Κραυγή αγωνίας μετά τη νέα παράσυρση μαθήτριας

Την άμεση λήψη μέτρων ζητούν εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών στο Γυμνάσιο Σίνδου, μετά τη νέα παράσυρση μαθήτριας, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου.

Με μακροσκελή ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο διευθυντής του Γυμνασίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά από το Δήμο Δέλτα και την Τροχαία να μεριμνήσουν ώστε να τεθεί αυστηρό όριο ταχύτητας μπροστά στο σχολείο.

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου χτύπησε ένα αυτοκίνητο μια μαθήτρια της Α’ τάξης του Γυμνασίου. Ευτυχώς το χτύπημα ήταν ελαφρύ για την μαθήτρια. Πέρυσι συνέβη κάτι ανάλογο, μόνο που η μαθήτρια νοσηλεύτηκε για κάποιο εύλογο διάστημα στο νοσοκομείο.

Την επικινδυνότητα του δρόμου την έχουμε επισημάνει ως Σύλλογος των Διδασκόντων του σχολείου μας κι άλλες φορές. Καθώς επίσης έχουμε προτείνει μέτρα τόσο στον Δήμο όσο και στην Τροχαία. Εμείς από τη μεριά μας προσπαθούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας κάποιους κανόνες οδικής ασφάλειας, τόσο παλαιότερα μέσω ομιλιών ή ειδικών καλεσμένων (π.χ. εκπροσώπων της Τροχαίας) ή και τώρα μέσω του μαθήματος του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων. Και είμαι σίγουρος ότι οι γονείς πολύ συχνά μιλούν και συμβουλεύουν τα παιδιά για την ασφαλή μετακίνησή τους προς και από το σχολείο (κι όχι μόνο).

Αλλά ανησυχούμε. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα.  Μεταξύ των μέτρων που είχαμε ζητήσει (προφανώς οι ειδικοί είναι οι της τροχαίας και οι του Δήμου μας) ήταν και το όριο των 30 km/h μπροστά από το σχολείο μας.  Αυτό συμβαίνει σε όλες τις πόλεις για παράδειγμα της Γερμανίας όπου υπάρχουν σχολεία και κυκλοφορούν μαθητές (ή σωστότερο σε όσες πόλεις και μέρη τις οποίες επισκέφτηκα, γιατί δεν μπορώ να έχω άποψη για όλες τις πόλεις και τα μέρη μιας χώρας).

Η μητέρα της μαθήτριας η οποία είχε το ατύχημα ανέφερε εξής το παράδοξο: «καλά, πώς γίνεται να υπάρχει το όριο των 30 Km/h μπροστά στο μέρος όπου περνούν οι φοιτητές και στον ίδιο δρόμο στο μέρος όπου διαβαίνουν οι μαθητές του Γυμνασίου να μην υπάρχει αυτό το όριο;».  Και νομίζω ότι το ερώτημά της είναι πολύ εύλογο!

Πέρα λοιπόν από την οδική εκπαίδευση που κάνουμε, ζητάμε να ληφθούν κάποια συγκεκριμένα μέτρα για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο ατυχημάτων και να μη θρηνήσουμε θύματα.  Το μέτρο «ο Θεός να βάλει το χέρι του» νομίζουμε ότι από μόνο του δεν αρκεί!

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου».

Πηγή: dpress.gr

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Διδάκτωρ στο ΑΠΘ ο 39χρονος που σκότωσε το γατάκι (vid)

Loading

Play