Η Χαρίτα Μάντολες στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής: εκδήλωση προς τιμήν της στις 9 Απριλίου

Νίκος Μπάμπαλος: «Σας περιμένουμε όλες και όλους στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο για να μοιραστούμε την ιστορία της»

Η γυναίκα που αποτελεί το πρόσωπο του αγώνα των συγγενών των αγνοούμενων από την εισβολή στην Κύπρο έρχεται στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου και το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Αττικής υποδέχονται την Χαρίτα Μάντολες και διοργανώνουν προς τιμήν της εκδήλωσης μνήμης και ιστορίας την Τρίτη 9 Απριλίου στις 19.00 στην κεντρική αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου».

propoli

Για την Χαρίτα Μάντολες θα μιλήσουν η Μαρία Φαραντούρη και ο Γρηγόρης Βαλτινός καθώς και ο Χρήστος Στυλιανού, ο οποίος έγραψε τη μουσική για την τηλεοπτική σειρά της φετινής σεζόν Famagusta, που έφερε στο προσκήνιο ξανά την ιστορία της ελληνοκύπριας αγωνίστριας.

Παράλληλα, τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου θα ανεβάσουν στην σκηνή του Πολύκεντρου το θεατρικό που ετοίμασαν με τίτλο «Γυναίκες – Φάροι» εμπνευσμένο από την ζωή της Μάντολες.

«Είναι πραγματικά τιμή για τον Δήμο μας να υποδεχθούμε αυτή την γυναίκα, σύμβολο αγώνα και πάλης εδώ και μισό αιώνα πλέον, από τότε που χιλιάδες ελληνοκύπριοι ξεριζώθηκαν και έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, χωρίς να ξέρουν τι έχουν απογίνει. Σας περιμένουμε όλες και όλους στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο για να μοιραστούμε την ιστορία της», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου

Δείτε επίσης: Ανατροπή στρατιωτικού οχήματος στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας – 4 ελαφρά τραυματίες

Loading