Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo 2025, που πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Athens Metropolitan Expo στα Σπάτα Αττικής. Φέτος, καταγράφηκε η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα συμμετοχή, καθώς μαζί με την Περιφέρεια 38 εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις του κλάδου της αγροδιατροφής από την Κεντρική Μακεδονία έδωσαν δυναμικά το “παρών”, παρουσιάζοντας τα εκλεκτά και ιδιαίτερα προϊόντα τους.
Η Food Expo προσέλκυσε 34.978 επαγγελματίες από 80 χώρες, οι οποίοι επισκέφτηκαν τους 1.300 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και ενημερώθηκαν για περισσότερα από 50.000 προϊόντα, μεταξύ των οποίων και τα ιδιαίτερα προϊόντα της Μακεδονικής Γης.
Με τη συμμετοχή τους στο ομαδικό περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, οι τοπικοί παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν σε Έλληνες και ξένους αγοραστές τα εκλεκτά προϊόντα τους, όπως οίνους, ελιές και ελαιόλαδο, παραδοσιακά ζυμαρικά, σάλτσες και προϊόντα τρούφας.
Η συμμετοχή της Περιφέρειας πλαισιώθηκε από το γαστρονομικό event «The Greek Food Tour», στο πλαίσιο του οποίου παρουσιάστηκαν συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας στο ειδικά διαμορφωμένο Mediterranean Food Stage με τον διακεκριμένο corporate executive chef της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδος Κωνσταντίνο Γεωργατζά. Ο κ. Γεωργατζάς αξιοποίησε τα premium προϊόντα των παραγωγών της έκθεσης στις συνταγές που προετοίμασε για το κοινό.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας και Διονύσης Σταμενίτης αντίστοιχα, Περιφερειάρχες, αιρετοί της Αυτοδιοίκησης και πλήθος επισκεπτών.
Η πολυάριθμη συμμετοχή των επιχειρήσεων στο ομαδικό περίπτερο της Περιφέρειας δικαιώνει τις προσπάθειές μας για την υποστήριξη και την προώθηση των τοπικών επιχειρήσεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ