Η Κεντρική Μακεδονία προωθεί τον τουρισμό σε διεθνείς εκθέσεις στην Κωνσταντινούπολη και το Μιλάνο

Η Κεντρική Μακεδονία προωθεί τον τουρισμό σε διεθνείς εκθέσεις στην Κωνσταντινούπολη και το Μιλάνο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού στην Κωνσταντινούπολη και στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την προβολή του προορισμού.

Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, η Περιφέρεια συμμετείχε στην 28η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού και Ταξιδίων της Ανατολικής Μεσογείου EMITT 2025, στην Κωνσταντινούπολη. Η έκθεση προσέλκυσε περίπου 30.000 επισκέπτες και 650 τουριστικούς πράκτορες από 77 χώρες.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες συναντήσεις με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου από διάφορες χώρες, όπως η Ιαπωνία και το Αζερμπαϊτζάν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τις ανθισμένες ροδακινιές της Ημαθίας και τις ανθισμένες κερασιές της Πιερίας, ενώ παρουσιάστηκαν τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και οι υπόλοιποι τουριστικοί πόλοι της Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνεχίζοντας τη δυναμική προβολή στην ιταλική αγορά, η Περιφέρεια συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού BIT 2025, στο Μιλάνο, σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο Μιλάνο, πραγματοποιήθηκε πλήθος συναντήσεων με επαγγελματίες του τουρισμού από την Ιταλία, εστιάζοντας στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως οι παραλίες της Χαλκιδικής και η γαστρονομία. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν όλοι οι τουριστικοί προορισμοί της Κεντρικής Μακεδονίας σε πράκτορες και δημοσιογράφους από την Ιταλία.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, διοργανώθηκε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στο Napoleonic Hall του Κρατικού Πανεπιστημίου του Μιλάνου, με θέμα «Democracy between people and power», από την Ελληνική Κοινότητα του Μιλάνου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου δήλωσε: «Συμμετείχαμε στην έκθεση EMITT 2025 στην Κωνσταντινούπολη, με στόχο να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες από μια αγορά που παρουσιάζει αυξητική τάση. Παράλληλα, συνεχίζουμε να προσεγγίζουμε την ιταλική αγορά, πραγματοποιώντας σημαντικές συναντήσεις με επαγγελματίες της Ιταλίας. Η απευθείας σύνδεση του αεροδρομίου Μαλπένσα του Μιλάνου και του αεροδρομίου ‘Μακεδονία’ της Θεσσαλονίκης, που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο, είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών μας και των επαφών με αεροπορικές εταιρείες.»

Loading

Play