Μαρία Μανούκα: «Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία σύγχρονης διαδημοτικής δομής φιλοξενίας αδέσποτων ζώων»

Η παράταξη «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου» προχώρησε το Σάββατο 19 Αυγούστου σε νέα ανάρτηση στα social media παρουσιάζοντας τις θέσεις του συνδυασμού για τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα. Μάλιστα, τα στελέχη της παράταξης προχώρησαν σε δωρεά τροφών και σκευών τροφής στο καταφύγιο ζώων του Κορδελιού – Ευόσμου «Νέα Ζωή».

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση:

propoli

Τα στελέχη της παράταξης «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου» επισκέφθηκαν το καταφύγιο Κορδελιού – Ευόσμου «Νέα Ζωή» και δώρισαν τροφές και σκεύη για τα αδέσποτα ζώα του δήμου.


🐶Για όλα τα μέλη του συνδυασμού «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου» κάθε ζωή μετράει.


👉🏻Ως μέλη μιας οργανωμένης κοινωνίας θεωρούμε αυτονόητο ότι τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα λαμβάνουν κατάλληλης μέριμνας, προστασίας και φροντίδας. Ωστόσο, όταν η πολιτεία και πιο συγκεκριμένα, ο εκάστοτε δήμος αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, τότε αναλαμβάνουν δράση οι εθελοντές και οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες.


🔹Στο πλαίσιο αυτό, συναντηθήκαμε προ ημερών με τους εθελοντές από το καταφύγιο ζώων Κορδελιού – Ευόσμου «Νέα Ζωή» και συζητήσαμε μαζί τους όλα τα θέματα που καλούνται να διαχειριστούν καθημερινά. Όπως μας εξήγησαν, τα βασικότερα ζητήματα εστιάζονται στην ανάγκη ύπαρξης κατάλληλου χώρου για τη φιλοξενία των ζώων, στην τοποθέτηση προστατευτικών στεγάστρων για να μην πλήττονται από τις καιρικές συνθήκες, στην πλήρη κάλυψη των συνεχών αυξανόμενων διατροφικών αναγκών όπως επίσης και στην ανάγκη επάρκειας ειδικών σκευών τροφής.


✅Σε ό,τι μας αφορά, δεσμευόμαστε δημοσίως ότι θα προστατέψουμε τα αδέσποτα και δεσποζόμενα πλάσματα του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου». Ως εκ τούτου θα λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα για τη διασφάλιση της ευημερίας και την ασφάλειας τους, καθώς και των συνδημοτών μας.

  1. Πρώτα απ’ όλα αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία σε συνεργασία με όμορους δήμους και/ή την ΠΕΔ σύγχρονης διαδημοτικής δομής για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων.
  2. Επίσης, θα διοργανώσουμε εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά, με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με τη φροντίδα και την ευθύνη που ενέχει η συνύπαρξη με τα ζώα, είτε αυτά είναι αδέσποτα είτε οικόσιτα.
  3. Ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα είναι η στενή συνεργασία στενά με τις φιλοζωικές οργανώσεις για την εκδήλωση δράσεων υιοθεσίας ζώων και την περαιτέρω προώθηση της φιλοζωίας στην περιοχή μας.
  4. Τέλος, θα δημιουργήσουμε πάρκα για τα δεσποζόμενα ζώα, όπου οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων θα μπορούν να απολαμβάνουν χρόνο με τα αγαπημένα τους ζώα. Η εγκατάσταση ειδικών κάδων απορριμμάτων για την περισυλλογή των περιττωμάτων στα πάρκα για τα δεσποζόμενα αλλά και σε επιλεγμένα σημεία του δήμου, θα ενθαρρύνει την υπευθυνότητα των ιδιοκτητών, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.
    ❗️Φυσικά, όλα τα παραπάνω είναι οι δεσμεύσεις της αυριανής διοίκησης που θέλουμε να γίνουμε. Ωστόσο, κάποιες κινήσεις και αποφάσεις δε μπορούν να περιμένουν την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών. Έτσι, χάρη στην άμεση κινητοποίηση των στελεχών της παράταξης «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου» αλλά και ευαισθητοποιημένων δημοτών, συγκεντρώθηκε ένα συμβολικό χρηματικό ποσό προκειμένου οι τετράποδοι ένοικοι του καταφυγίου να απολαμβάνουν νέες ταΐστρες, ποτίστρες, όπως επίσης και κατάλληλες για αυτούς τροφές.
    💪🏻Είμαστε παρούσες και παρόντες με πράξεις· τα λόγια έπονται, συμπληρώνουν και αναδεικνύουν ένα όραμα, ένα σχέδιο. Το δικό μας σχέδιο, το δικό μας όραμα για το μέλλον του δήμου.

Δείτε επίσης: Βασίλειος Σκορδάς: Υποψήφιος με την Μαρία Μανούκα στην παράταξη «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού – Ευόσμου»

Loading