Μαρία Μανούκα: «Ισχυρός δήμος είναι ο ασφαλής δήμος»

Τη σημασία που αποδίδει η ίδια και ο συνδυασμός της στην καλλιέργεια του αισθήματος ασφάλειας στους δημότες του Ελευθερίου Κορδελιού και του Ευόσμου κατέδειξε για ακόμη μια φορά η υποψήφια δήμαρχος, Μαρία Μανούκα, επισκεπτόμενη το Αστυνομικό Τμήμα Κορδελιού-Ευόσμου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης.


Στο Αστυνομικό Τμήμα Κορδελιού-Ευόσμου η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου» είδε από κοντά την ακαταλληλότητα του κτηρίου που φιλοξενεί μια τόσο σημαντική υπηρεσία, ενώ έγινε κοινωνός της ανησυχίας που εξέφρασαν όσες και όσοι υπηρετούν σε αυτό για την εμφανή έλλειψη προσωπικού, που δυσχεραίνει το έργο της αστυνόμευσης.

propoli


Η κυρία Μανούκα ευχαρίστησε την Αστυνόμο Β’ Αναπληρώτρια Διοικητή του Α.Τ. Αθανασία Τασούλα και τον Γραμματέα του Α.Τ. Γεώργιο Ρούνη για την αναλυτική ενημέρωση, αλλά και την ευσυνειδησία με τη οποία επιτελούν το καθήκον τους οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας που υπηρετούν στο Αστυνομικό Τμήμα Κορδελιού-Ευόσμου.


Στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, η κυρία Μανούκα συναντήθηκε με τον Διοικητή Πολυχρόνη Φελέκη, τον Υποδιοικητή Ανδρέα Κωττέλη και τον Πρόεδρο των Συνοριοφυλάκων Τάσο Τσομπάνη. Εκεί πληροφορήθηκε με έκπληξη ότι η Υπηρεσία βρίσκεται υπό καθεστώς έξωσης για οικονομικούς λόγους και έγινε αποδέκτης της αγωνίας τους να μην μεταφερθεί το Τμήμα σε άλλο σημείο του δήμου.


Στην ερώτηση της εάν η δημοτική αρχή προσπάθησε να βρει λύση, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι ο δήμος αρκέστηκε να αντιπροτείνει έναν χώρο που δεν ήταν κατάλληλος για τη στέγαση του Τμήματος και έκτοτε δεν υπήρξε καμία επικοινωνία.


Όσον αφορά στο φλέγον ζήτημα της μεταστέγασης, η λύση που προτάθηκε από τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή του Τμήματος είναι να “τρέξει” άμεσα ένας διαγωνισμός προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος που θα μισθωθεί από ιδιώτη.


Η κυρία Μανούκα κατέστησε σαφές ότι ως πολιτικός μηχανικός αλλά και ως επικεφαλής συνδυασμού βρίσκεται στο πλευρό τους και θα ενώσει τη φωνή της με τη δική τους, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, που θα αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους τους άνδρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στη συγκεκριμένη υπηρεσία.


Όπως τόνισε μετά το τέλος των δυο συναντήσεων: «Ισχυρός δήμος είναι ο ασφαλής δήμος. Η πάταξη της εγκληματικότητας που μαστίζει τον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα. Για τον λόγο αυτόν προτείνουμε την σύσταση αντιδημαρχίας ασφάλειας, καθώς πρόκειται για ένα μείζον ζήτημα που σχετίζεται με την ποιότητα της ζωής μας.


Το προσωπικό που στελεχώνει το Αστυνομικό Τμήμα Κορδελιού-Ευόσμου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης αξίζουν τον σεβασμό μας και την αναγνώριση της προσπάθειάς τους. Αντιλαμβάνομαι, ωστόσο, ότι πορεύονται μόνοι τους, διότι η δημοτική αρχή τους έχει γυρίσει την πλάτη και δεν συμμερίζεται το δίκιο τους, ούτε διεκδικεί μαζί τους.


Σε ό,τι μας αφορά, βρισκόμαστε δυναμικά και ενεργά στο πλευρό τους. Ο δήμος μας έχει ανάγκη από μια δημοτική αρχή που να ακούει τους δημότες και να παράγει έργο. Θα την αποκτήσει στις 9 Οκτωβρίου».

Δείτε επίσης: Στέλιος Αγγελούδης για «πράσινο» τέλος στα ξενοδοχεία: Η οριζόντια αύξηση γεννά ανισότητες και στρεβλώσεις

Loading