Μαρία Μανούκα: «Καλή σχολική χρονιά! Εκπαίδευση σημαίνει γνώσεις, έρευνα, δημιουργία»

Η υποψήφια δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Μαρία Μανούκα, επισκέφθηκε σήμερα σχολεία του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου και παρέστη στον αγιασμό που τελέστηκε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου» ευχήθηκε ολόψυχα «καλή σχολική χρονιά» σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το ταξίδι της γνώσης, ιδιαίτερα για τους μαθητές της πρώτης τάξης, θα είναι γόνιμο και αποδοτικό.

propoli

Στον σύντομο χαιρετισμό της η Μαρία Μανούκα επισήμανε ότι «εκπαίδευση σημαίνει γνώσεις, έρευνα, δημιουργία. Το σχολείο, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, προετοιμάζει τους μαθητές να σκέφτονται συνδυαστικά, ανεξάρτητα και δημιουργικά. Διότι, το σχολείο δεν είναι αποθετήριο πληροφοριών αλλά παρέχει πολύτιμη ευκαιρία στα παιδιά μας να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

Να μάθουν πώς να… μαθαίνουν και μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι. Σε τελική ανάλυση η διδασκαλία δεν αρκείται στο να διανέμει γνώση, αλλά εμπνέει και διαμορφώνει ολοκληρωμένες προσωπικότητες» τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Η Μαρία Μανούκα επενδύει στη γόνιμη επικοινωνία με τους δημότες του Κορδελιού – Ευόσμου

Loading