Με 18 εκατ. ευρώ στηρίζει η Περιφέρεια Δ. Ελλάδας τις δομές υγείας παρέχοντας τη δυνατότητα προσλήψεων προσωπικού

Με το χρηματικό ποσό των 18.000.000 ευρώ αναμένεται να στηρίξει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τις δομές και μονάδες υγείας της περιοχής, παρέχοντας τη δυνατότητα προσλήψεων προσωπικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. 
Η δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», που συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο και ο περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε ήδη τη σχετική απόφαση, με αποδέκτη το υπουργείο Υγείας.
Η δράση αυτή, σύμφωνα με την Περιφέρεια, «αφορά στην ενίσχυση και στήριξη του προσωπικού των μονάδων υγείας του Δημοσίου και φορέων του υπουργείου Υγείας με την πρόσληψη ειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού του τομέα υγείας για την ετοιμότητα στην επαρκή αντιμετώπιση των επιπτώσεων της επιδημίας COVID-19».
Ειδικότερα, η συγκεκριμένη δράση, περιλαμβάνει, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια,  «την ενίσχυση, με ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων της Δυτικής Ελλάδας, των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, δομών και μονάδων υγείας αρμοδιότητας των υγειονομικών περιφερειών, του ΕΚΑΒ και του ΕΟΠΠΥ».
Οι επαγγελματίες υγείας που θα προσληφθούν θα υπογράψουν, σύμφωνα με την Περιφέρεια, «συμβάσεις εργασίας ΙΔΟΧ διετούς διάρκειας». 
Σε δηλώσεις που έκανε ο κ. Φαρμάκης, με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την πρώτη στιγμή στηρίζει τις νοσηλευτικές μονάδες και τους εργαζόμενους σε αυτές, στη μάχη κατά της COVID-19 και δεν πρόκειται να σταματήσει να το κάνει» προσθέτοντας: «Οι ανάγκες σε εξοπλισμό είναι μεγάλες. Όμως ακόμα μεγαλύτερες, ίσως και πιο πολύτιμες, είναι οι ανάγκες σε έμψυχο δυναμικό. Γι’ αυτό και δίνουμε τη δυνατότητα ενίσχυσης των τοπικών μονάδων υγείας με πρόσθετο  ανθρώπινο δυναμικό».

 

©Πηγή: amna.gr

Loading