Με αέρα δημάρχου η Μαρία Μανούκα δήλωσε έτοιμη να αναγεννήσει τον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Έτοιμη να δώσει λύσεις στα σημαντικά και πολυποίκιλα προβλήματα του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, τα οποία υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και απαξιώνουν την καθημερινότητά τους, δήλωσε η Μαρία Μανούκα, στο πλαίσιο της εντυπωσιακής – από άποψη προσέλευσης κόσμου – εκδήλωσης που πραγματοποίησε για την παρουσίαση του συνδυασμού «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου».


Χειμαρρώδης, ορμητική, στιβαρή και αποφασιστική, η υποψήφια δήμαρχος ανέβηκε στο βήμα του θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», εκπέμποντας με την ομιλία της μηνύματα αισιοδοξίας και βεβαιότητας ότι τα καλύτερα είναι μπροστά για τον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, αρκεί με τη μαζική προσέλευσή τους στις κάλπες, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, οι συνδημότες της να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο «ψηφοδέλτιο της νίκης», όπως περιέγραψε τη δημοτική παράταξη που έχει συγκροτήσει.

propoli


Με κεντρικό σύνθημα ότι σε δυο εβδομάδες από σήμερα «ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου αλλάζει δήμαρχο και εποχή», η Μαρία Μανούκα ξεδίπλωσε την ατζέντα της για την επόμενη πενταετία. Μπροστά σε εκατοντάδες δημότες που γέμισαν ασφυκτικά εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του θεάτρου, παρουσίασε αναλυτικά το όραμά της για μια δημοτική αρχή που θα δικαιώνει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των πολιτών, θα αγκαλιάζει τις ελπίδες τους και θα καλύπτει τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.


Μίλησε, ακόμη, για τις πολιτικές που θα εφαρμόσει προκειμένου να επιτευχθεί η ισόρροπη ανάπτυξη στις δυο δημοτικές ενότητες, όπως επίσης για τις νέες αντιλήψεις που πρεσβεύει και τα νέα πρόσωπα που θέλει να αναδείξει στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Δήμαρχος σημαίνει φροντίζω τον τόπο μου.

Προνοώ, σχεδιάζω, υλοποιώ. Σημαίνει ευθύνη, αξιοπιστία, θάρρος και όχι θράσος. Σημαίνει λογοδοσία, καθήκον, αφοσίωση, ικανότητα. Αυτά είναι τα στοιχεία που θέλουμε να φέρουμε την επομένη των δημοτικών εκλογών. Να αφήσουμε οριστικά πίσω την στασιμότητα, γιατί σήμερα έχουμε έναν δήμο που πορεύεται στον αυτόματο πιλότο και διοικείται από αντ’ αυτού που αρέσκονται στην πολλή θεωρία, αλλά το έργο τους είναι μηδενικό» τόνισε χαρακτηριστικά.


Σύμφωνα με την ίδια: «Δύναμη του Ελευθερίου Κορδελιού και του Ευόσμου είναι οι άνθρωποί του», εξηγώντας ότι όσοι συμμετέχουν και στηρίζουν τον συνδυασμό της είναι άνθρωποι της προσφοράς που αγαπούν τον τόπο τους, οι οποίοι διεκδικούν τα αυτονόητα που στερούνται δεκαετίες.
Ακολούθως ανέπτυξε το όραμά της για τον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου του 2028, τον οποίο όπως είπε θέλει να καταστήσει σύγχρονο και λειτουργικό.

«Σήμερα, όλοι μαζί, στέλνουμε ηχηρό μήνυμα νίκης. Καθιστούμε σαφές ότι η επόμενη αυτοδιοικητική θητεία θα είναι η πενταετία του Ελευθερίου Κορδελιού και του Ευόσμου. Αναγεννούμε τον τόπο μας. Συνεχίζουμε μέχρι τη μεγάλη νίκη το βράδυ των εκλογών, με σηκωμένα μανίκια και αποφασιστικότητα να δούμε το χαμόγελο να επιστρέφει στα πρόσωπα των συνδημοτών μας. Μπορούμε! Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί! Με έργα ουσίας» σημείωσε μεταξύ άλλων.


Και πρόσθεσε: «Ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου αξίζει να διοικηθεί από ανθρώπους που τον γνωρίζουν καλά, γιατί για εμάς η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι αυτοσκοπός. Απεναντίας, πυξίδα μας είναι ο άνθρωπος. Η πλατιά κοινωνική συμμαχία που δημιουργούμε υπερβαίνει τον εκλογικό κύκλο. Δουλεύουμε για το Ελευθέριο Κορδελιό και τον Εύοσμο του 2030 και των επόμενων δεκαετιών. Στις 8 Οκτωβρίου τελειώνει η εποχή της μετριότητας και των συμβιβασμών. Στις 9 Οκτωβρίου ξημερώνει η εποχή της ελπίδας, της προοπτικής, της ανάπτυξης και της ευημερίας».

Δείτε επίσης: Στέλιος Αγγελούδης: Στο πρόγραμμα μας τον πρώτο λόγο τον έχουν οι πολίτες

Loading