Ο σεβασμός στο δημόσιο χώρο φιλοτεχνεί μια πολύχρωμη Καλαμαριά

Μια σύνθεση που μοσχοβολά Καλαμαριά, υπενθυμίζοντας πώς τα λουλούδια ανθίζουν παντού, ομορφαίνοντας τις ζωές μας και αναβαθμίζοντας το αστικό τοπίο, ήταν η έκπληξη της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Καλαμαριάς στην καθιερωμένη γιορτή για την κοπή της βασιλόπιτας.

Η εντυπωσιακή και πολύχρωμη ανθοσύνθεση, την οποία οι εργαζόμενοι χάρισαν στη δήμαρχο, Χρύσα Αράπογλου, δημιουργήθηκε από λουλούδια και φυτά που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Καλαμαριάς.

propoli

Τσιντόνιες, οι οποίες με την όψη αμυγδαλιάς μαρτυρούν την άνοιξη που έρχεται, λεβαντίνες από το πάρκο Τσιγγιρίδου, κισσός πανασέ που βρίσκεται παντού στην πόλη, νεράντζια από δέντρα έξω από το 2 ο νηπιαγωγείο στη συμβολή των οδών Κ. Καραμανλή και Βουλγαροκτόνου και μία μοναδική στερλίτσα, που παρότι δεν ευδοκιμεί ως είδος στη Βόρεια Ελλάδα, χάρη στην επιμονή και τη φροντίδα ενός Καλαμαριώτη πήρε τη θέση της, δημιούργησαν με τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων του Δήμου και το μεράκι της Αργυρώς Δεσδενάκη, ένα μοναδικό μπουκέτο.

Η σύνθεση, όμως, υπενθυμίζει πάνω απ’ όλα τη σημασία του δημόσιου χώρου και της διαφύλαξής του. Και στην περίπτωση των λουλουδιών και των φυτών που οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πρασίνου βάζουν στη γη με οδηγό την επιστήμη και μεγαλώνουν με εργαλείο την αγάπη, ο δημόσιος χώρος είναι το αστικό τοπίο που μας περιβάλλει και όμως μπορεί να γίνει όμορφο και πολύχρωμο. Είναι το σπίτι έξω από το σπίτι μας. Και η φροντίδα του απαιτεί τη συνδρομή όλων μας. Αγάπη στη φύση, σεβασμός στο δημόσιο χώρο.

Το χώρο που χρειαζόμαστε όλοι για να ανθίσουμε ως πολίτες μίας σύγχρονης κοινωνίας.

Δείτε επίσης: Χιονίζει στην Πάρνηθα – Διακοπή της κυκλοφορίας από το ύψος του καζίνο

Loading