ΠΚΜ: Αυτοψία Τζιτζικώστα στα έργα αποκατάστασης στο Λαγκαδά μετά τη θεομηνία

Αυτοψία στα έργα αποκατάστασης των καταστροφών που προκλήθηκαν από την πρόσφατη θεομηνία στην περιοχή του Λαγκαδά πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, όπως επίσης οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας, Γιώργος Προκοπίδης, και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Άννας Σαρίκου, και ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης.

propoli

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε στα εξής σημεία: 1.Καβαλάρι, 2.Περιοχή ΑΓΝΟ, 3.Γέφυρα Ποταμού Μπογδάνα στην είσοδο του Λαγκαδά και 4.Γέφυρα Ασσήρου.

Τζιτζικώστας: «Τα έργα θωράκισης συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς»

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε χαρακτηριστικά μετά την αυτοψία: «Η πρόσφατη θεομηνία δημιούργησε σημαντικά προβλήματα, καθώς μέσα σε τέσσερις μόλις ώρες έπεσε ποσότητα νερού ίση με το ένα πέμπτο της ετήσιας στην περιοχή του Λαγκαδά. Χάρις στην άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου Λαγκαδά δεν θρηνήσαμε θύματα. Ασφαλώς οι ζημιές είναι πολλές, γι’ αυτό άλλωστε και άμεσα φροντίσαμε σε συνεργασία με το Δήμαρχο να κηρύξουμε την περιοχή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι αποκαταστάσεις και τα έργα θωράκισης της περιοχής συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς, όπως ζήτησα από την πρώτη στιγμή. Τα συνεργεία μας θα συνεχίσουν τις εργασίες τους για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών».

Γραφείο Τύπου Περ. Κεντρ. Μακεδονίας

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, υπογράμμισε από την πλευρά του: «Η Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονίας αντέδρασε αμέσως και η αποκατάσταση των ζημιών γίνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Η ετοιμότητα των υπηρεσιών μας ήταν και στη θεομηνία και μετά από αυτή εξαιρετικά αυξημένη. Οι καταστροφές είναι σημαντικές, όμως Περιφέρεια και Δήμος θα φροντίσουμε ώστε να αποκατασταθούν και σε συνεργασία θα θωρακίσουμε την περιοχή έναντι των καιρικών φαινομένων».

Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, οι οικισμοί που υπέστησαν τις πιο σημαντικές ζημιές είναι το Καβαλάρι, ο Λαγκαδάς, η Χρυσαυγή, το Περιβολάκι, το Ηράκλειο και η Άσσηρος.

Δείτε επίσης: Εργασίες συντήρησης επί της οδού Λαγκαδά

Loading