(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πληροφορίες ότι δεν επιδοτείται το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σποράδες από την κυβέρνηση – Το διεκδικεί μέχρι τέλους ο Αγγελούδης

Δυσφορία επικρατεί στον δήμο Θεσσαλονίκης προς την κυβέρνηση λόγω του ότι δεν έχουν κινηθεί ακόμη οι διαδικασίες επιδότησης του δρομολογίου Θεσσαλονίκη – Σποράδες ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.

Πηγές από τον δήμο Θεσσαλονίκης επισημαίνουν πως αν το δρομολόγιο εν τέλει δεν επιδοτηθεί, τότε δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω του ότι το εισιτήριο είναι αρκετά ακριβό. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο τα τελευταία τρία χρόνια είναι επιδοτούμενο, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς ότι φέτος δεν υπάρχει η δυνατότητα να καταβληθούν τα χρήματα που απαιτούνται.

propoli

Ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές των νησιών των Σποράδων αναμένεται να διεκδικήσει από το υπουργείο Ναυτιλίας τα απαραίτητα κονδύλια, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια.

Σημειώνεται πως πέρυσι τα δρομολόγια διεξάγονταν τέσσερις φορές την εβδομάδα (σ.σ. Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο) και άρχισαν στις 2/6 και ολοκληρώθηκαν τον Οκτώβριο. Η αρχική τιμή ενός εισιτηρίου ήταν τα 36,7 ευρώ και 83,30 ευρώ για τα Ι.Χ., 40,30 ευρώ και 98,40 ευρώ το όχημα και 48 ευρώ και 107,10 ευρώ, αντίστοιχα.

Δείτε επίσης: Αγγελούδης: «Βασική μας αρχή είναι να ακούμε τις ανάγκες των πολιτών»

Loading