Στέλιος Αγγελούδης για την αναστολή λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΑμεΑ του δήμου Θεσσαλονίκης: Καλούμε τον κ. Ζέρβα να βρει άμεσα λύση για τα παιδιά και τις οικογένειες τους

Σχολιάζοντας την απόφαση αναστολής της λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΑμεΑ του δήμου Θεσσαλονίκης που έλαβε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πριν ένα μόλις μήνα, με αφορμή τις καταγγελίες στο δημοτικό συμβούλιο μητέρας παιδιού που φιλοξενείται στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ του δήμου Θεσσαλονίκης,  είχα επισημάνει δημόσια το γεγονός, πως η μοναδική, ανάλογη, δομή που διαθέτει ο δήμος, λειτουργεί σε έναν απόλυτα ακατάλληλο χώρο. Τόνισα πως δεν είναι δυνατό παιδιά με αναπηρίες να φιλοξενούνται στον πρώτο όροφο μιας οικοδομής, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια τους σε περίπτωση εκτάκτου ανάγκης, ακόμη και αν υπάρξει μια διακοπή ρεύματος. Αναρωτήθηκα, δεν σκέφτηκε κανείς από τη διοίκηση Ζέρβα το πώς θα μπορέσουν να βγουν από το κτίριο τα παιδιά αυτά, εάν δεν είναι δυνατή η χρήση του ανελκυστήρα;

propoli

Εάν είχαν τη στοιχειώδη ευθιξία, μετά το «λουκέτο» που απόλυτα δικαιολογημένα επέβαλαν οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας, θα έπρεπε να υπάρξουν άμεσα παραιτήσεις. Πρώτον, για το γεγονός πως έθεσαν εν γνώσει τους σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών, δεύτερο, για την εξοργιστική αδιαφορία τους να βρουν όλα αυτά τα χρόνια έναν κατάλληλο χώρο για τη στέγαση του ΚΔΑΠ και τρίτο για την προκλητική τους απάθεια μπροστά στο ερώτημα που προκύπτει, το τι κάνουν τώρα τα παιδιά αυτά και οι οικογένειες τους.

Για τον κύριο Κωνσταντίνο Ζέρβα σήμερα είναι απλά Πέμπτη. Προτεραιότητα του παραμένει η επικοινωνία, τα χωρίς περιεχόμενο ραντεβού του με τους νέους υπουργούς. Ρωτώ τον κύριο δήμαρχο: Από το 2019 στις συναντήσεις που είχε με Υπουργούς της Κυβέρνησης τη στήριξη μάλιστα της οποίας επιδιώκει πάση θυσία, έθεσε ποτέ το μείζον ζήτημα της μετεγκατάστασης της δομής; Ή περίμενε να το βάλει στο τραπέζι, όπως όλα τα ζητήματα της πόλης τρεις μήνες πριν τις εκλογές; Και η ντροπή ντρέπεται πλέον με τη συμπεριφορά σας κύριε δήμαρχε. 

Η ¨Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη¨ θέτει ως προτεραιότητα την κοινωνική πολιτική, την πραγματική στήριξη όλων των συμπολιτών μας. Στήνουμε ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας για όλες τις κοινωνικές ομάδες, δεν είμαστε διατεθειμένοι ν ασκήσουμε διοίκηση βάση επικοινωνιακών προτεραιοτήτων και φωτογραφικών ενσταντανέ. Η πόλη χρειάζεται μια δημοτική αρχή που να σέβεται και να διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των πολιτών».

Δείτε επίσης: Οκταετή κάθειρξη σε 27χρονο ράπερ για βιασμό 16χρονης

Loading