Για την περιβαλλοντική αδειοδότηση της Μαρίνας Καλαμαριάς πρόκειται να γνωμοδοτήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης, καθώς μέχρι σήμερα η μαρίνα δεν ήταν αδειοδοτημένη.
Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αφορά την υφιστάμενη λειτουργία των λιμενικών και των χερσαίων υποδομών της μαρίνας Καλαμαριάς ενώ δεν αφορά καμία φάση κατασκευής στην περιοχή. Αρμόδια, άλλωστε, περιβαλλοντική αρχή για την έγκριση της μελέτης είναι η Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή, ωστόσο αναβλήθηκε για επόμενη συνεδρίαση, ώστε στο διάστημα που μεσολαβεί να προσκομίσει και ο Δήμος Καλαμαριάς ορισμένα στοιχεία που θεωρεί σημαντικά.
Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ανέφερε ότι «η Μαρίνα Καλαμαριάς δεν είχε ποτέ καμία περιβαλλοντική αδειοδότηση» και επισήμανε πως στόχος της εν εξελίξει διαδικασίας είναι «να υπάρχει τουλάχιστον ένα σημείο μηδέν στην υφιστάμενη λειτουργία της μαρίνας».
Παράλληλα, η κ. Πατουλίδου διευκρίνισε ότι στη μελέτη γίνεται αναφορά στα μέτρα που είναι απαραίτητα για τον έλεγχο της ποιότητας των υδάτων, τις μετρήσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, το πράσινο κ.α., ενώ διευκρίνισε ότι «τα επόμενα σχέδια για τη μαρίνα και την αξιοποίηση της περιοχής είναι θέμα της κυβέρνησης». «Εμείς από την πλευρά μας βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τους κατοίκους και τον δήμαρχο για το θέμα» πρόσθεσε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η Μαρίνα Καλαμαριάς ή αλλιώς Μαρίνα στην Αρετσού που βρίσκεται στην περιοχή Μικρό Έμβολο, στο παράκτιο μέτωπο της Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, είναι η μοναδική σε λειτουργία εγκατάσταση εξυπηρέτησης τουριστικών σκαφών στο παραλιακό μέτωπο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, καθώς άλλες εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε λειτουργία εξυπηρετούν ναυταθλητικούς σκοπούς.
Δείτε επίσης: Δήμος Θέρμης: Σειρά εκδηλώσεων για τη μάχη και το Ολοκαύτωμα των Βασιλικών