Μουσείο Μαρία Κάλλας Δήμου Αθηναίων
Θαυμαστές, λάτρεις αλλά και παιδιά που ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το μύθο της Μαρίας Κάλλας, τίμησαν την μεγάλη ντίβα της όπερας παίρνοντας μέρος στις εορταστικές δράσεις του Μουσείου Μαρία Κάλλας Δήμου Αθηναίων για τα 100 χρόνια από την γέννησή της, το περασμένο Σάββατο 2 Δεκεμβρίου.
Από το πρωί, το Μουσείο Μαρία Κάλλας Δήμου Αθηναίων άνοιξε με ελεύθερη είσοδο για το κοινό που ξεπέρασε τα 1200 άτομα που πήγαν να το ανακαλύψουν, να παρακολουθήσουν κάποια ξενάγηση στα αγγλικά από την Νιόβη Ανδριώτη, Μουσειολόγο/Επικοινωνιολόγο ή να πάρουν μέρος σε κάποια θεματική ξενάγηση από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Μουσείου: την Ανδρομάχη Γκαζή, Καθηγήτρια Πάντειο Πανεπιστήμιο, μουσειολόγο, την Ερατώ Κουτσουδάκη-Γερολύμπου, Αρχιτέκτονα Μουσειολόγο, τον Αλέξανδρο Χαρκιολάκη, μουσικολόγο/διευθυντή του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής, αλλά και την Δέσποινα Ανδριοπούλου, Museum Manager του Μουσείου Μαρία Κάλλας.
Ιδιαίτερη επιτυχία είχαν και τα πρώτα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Οι μικροί φίλοι του Μουσείου είχαν την ευκαιρία να μάθουν μέσα από το παιχνίδι για την ζωή και την τέχνη της μεγάλης σοπράνο και να δημιουργήσουν μια δική τους έκθεση με χειροτεχνίες.
Οι δράσεις όμως δεν έμειναν μόνο εντός του Μουσείου. O πεζόδρομος της Πετράκη (όπισθεν του Μουσείου) μπήκε στους ρυθμούς 50’s-60’s, με την “νέα γειτονιά” της Μαρίας Κάλλας να αγκαλιάζει την πρωτοβουλία και να γίνεται ένα υπό τους ήχους του Kosmos 93,6 και των «Kosmopolitans» της πρωινής ζώνης Λεωνίδα Αντωνόπουλου και Γιάννη Δημητριάδη. Την ίδια στιγμή, μέσα στο Μουσείο, στο καφέ “La Divina” σερβίρονταν cocktails με Fernet Branca εμπνευσμένα από το αγαπημένο ποτό της Μαρίας Κάλλας.
To ξεχωριστό celebration street event με τις μουσικές από τις δεκαετίες που η Μαρία Κάλλας μεσουρανούσε, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και φυσικά δεν άφησε καθόλου αδιάφορους τους περαστικούς που έτυχε να βρεθούν στο σημείο και να ανατρέψουν τα Σαββατιάτικα σχέδιά τους για να συμμετέχουν στο party αλλά και να πάρουν κάποιο αναμνηστικό από το πωλητήριο του Μουσείου.Ιδιαίτερα συγκινητικές υπήρξαν οι στιγμές που όταν στα ηχεία ακουγόταν η φωνή της Μαρίας Κάλλας ο κόσμος σταματούσε να μιλά για να την απολαύσει.
Δείτε επίσης: Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου Κορδελιού: Απαιτεί να μην περάσει το φορολογικό νομοσχέδιο