Συνεργασία Περιφέρειας και Επιχειρήσεων για την Ανάπτυξη του Οικοσυστήματος της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Έκθεση Beyond

Συνεργασία Περιφέρειας και Επιχειρήσεων για την Ανάπτυξη του Οικοσυστήματος της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Έκθεση Beyond

Η επιτυχημένη συνέργεια του επενδυτικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της βιομηχανίας όσον αφορά την ανάπτυξη του οικοσυστήματος της καινοτομίας, που εισάγουν η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Ρομποτική στις επιχειρήσεις, τις υποδομές και στη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και για τη δημιουργία νέων συνθηκών και θέσεων εργασίας, αναδείχθηκε στις εκδηλώσεις και συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης Beyond Reality Bites στο Metropolitan Exhibition Center το Σάββατο 5 Απριλίου.

Στην πέμπτη διοργάνωση της έκθεσης, που διοργανώθηκε στην Αθήνα, η Περιφέρεια Μακεδονίας πρωτοστάτησε παρουσιάζοντας εξελιγμένα ρομπότ, όπως το τετράποδο Spot της Boston Dynamics, το οποίο συμβάλλει στην επιθεώρηση κρίσιμων χώρων. Επίσης, αυτοκινούμενα ρομπότ για την ενδοδιακίνηση προϊόντων και πληροφοριών σε χώρους όπως τα αεροδρόμια παρουσίασαν μεγάλο ενδιαφέρον. Το συγκεκριμένο ρομπότ κατασκευάζεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ το ρομπότ Pepe, που απαντά σε ερωτήσεις, προκάλεσε επίσης εντυπώσεις.

Στην παρουσίαση των νέων εφαρμογών της Ρομποτικής και της Τεχνητής Νοημοσύνης συμμετείχαν εκπρόσωποι από μεγάλες βιομηχανίες, όπως ο ΤΙΤΑΝ, η IT&T και η Olympia Electronics, καθώς και από το εξωτερικό, όπως η List Gmb.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε πως στόχος είναι να κάνουμε την Περιφέρεια μας κόμβο τεχνολογίας στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο τότε Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας επισκέφθηκε τη Σίλικον Βάλε για να δει πώς λειτουργεί το οικοσύστημα εκεί. Από αυτές τις εμπειρίες προήλθαν ενέργειες για την ίδρυση της Beyond.

Όπως πρόσθεσε ο κος Τζόλλας, η πραγματοποίηση της Beyond στην Αθήνα αποσκοπεί στη μεγαλύτερη συμμετοχή και στο να γίνει η έκθεση το μοναδικό γεγονός καινοτομίας στη χώρα, δεδομένου ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στοχεύει στην αύξηση των start-up επιχειρήσεων και των συνεργειών σε όλη τη χώρα.

Ο αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ότι από το καλοκαίρι τρέξαμε μια δράση ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Επίσης, έχουν βγει δράσεις ύψους 13,15 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπτυξη εξοπλισμού νέας τεχνολογίας σε ακαδημαϊκούς φορείς.

Ο CEO της Olympia Electronics, Δημήτρης Λακασάς, τόνισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεργάζεται με σημαντικούς φορείς και επιχειρήσεις ώστε να αναδειχθεί η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Ρομποτική ως εργαλεία ανάπτυξης.

Loading

Play