Τζιτζικώστας: Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στη συζήτηση του με τον Επίτροπο Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ τόνισε πως η Κεντρική Μακεδονία χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας «Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη, με πιο άμεση αντίδραση σε κρίσεις όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε», σημειώνοντας «πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, για να θωρακίσουμε αποτελεσματικότερα τις κοινωνίες μας και να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στο μέλλον».

propoli

Ακόμα Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών πρότεινε τόσο ένα νέο σύστημα και νομοθεσία υποστήριξης σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών όσο και το να ξεκινήσει από την ίδια το πρώτο ετήσιο περιφερειακό και τοπικό βαρόμετρο τον Οκτώβριο για την αξιολόγηση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού σε όλες τις περιοχές της ΕΕ.

Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι «η ΕΕ διαδραματίζει κρίσιμο και αποφασιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση και την ανάκαμψη από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Οφείλουμε συνεπώς να εμβαθύνουμε τη συνεργασία σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης».

Για τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης της διαχείρισης κρίσεων και ενίσχυσης της ανθεκτικότητας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον Γιάνες Λέναρσιτς, ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών θεωρεί ότι οι πολιτικές συνοχής πρέπει να παίζουν καίριο ρόλο στην ανοικοδόμηση μετά από φυσικές καταστροφές, με στήριξη της ανάκαμψης και ενίσχυσης της ανθεκτικότητας των πόλεων.

Δείτε ακόμη:

Μητσοτάκης: Η χώρα παράδειγμα για την αντιμετώπιση Covid-19