Β. Κορσαβίδης: «Μέσα από την παράταξη ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ δίνεται η δυνατότητα σε έναν νέο άνθρωπο να συνεισφέρει στο δήμο»

«Από όταν μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου ασχολούμαι με τα κοινά, με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου μου, και όχι μόνο» ανέφερε ο κ. Κορσαβίδης.

Ο υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος Συκεών κ. Βασίλης Κορσαβίδης μίλησε στην politic και αναφέρθηκε τόσο στο γιατί συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, αλλά και στο πότε του δημιουργήθηκε η ανάγκη να ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Τι είναι αυτό που σας κέρδισε στον Σίμο Δανιηλίδη και αποφασίσατε να συστρατευθείτε μαζί του με την παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση»;

«Ο Σίμος Δανιηλίδης εκλέγεται επί πολλά συναπτά έτη Δήμαρχος με συντριπτικά ποσοστά. Αυτό σημαίνει αφενός ότι έχει πολύ μεγάλη εμπειρία διοίκησης και άριστη γνώση των αναγκών του Δήμου και αφετέρου ότι οι πολίτες επιβραβεύουν σταθερά τη δουλειά του και τον εμπιστεύονται. Επομένως, μέσα από την παράταξη ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ υπάρχει το πλαίσιο και η δυνατότητα για έναν νέο άνθρωπο να συνεισφέρει στο δήμο».

Πότε σας δημιουργήθηκε η ανάγκη να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

«Από όταν μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου ασχολούμαι με τα κοινά, με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου μου, και όχι μόνο. Οι λέξεις «κοινά» και «προσφορά» εξάλλου, είναι τυπωμένες, για περισσότερο από 35 χρόνια, στο DNA της οικογενείας μου. Ως ενεργός πολίτης που μεγάλωσα και εργάστηκα στις Συκιές, προσπαθώ να είμαι χρήσιμος για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Σε αυτήν τη χρονική στιγμή, με την ωριμότητα του νέου οικογενειάρχη αλλά και την φρεσκάδα του νέου ανθρώπου, αισθάνομαι ότι μπορώ να συμβάλω και με πιο θεσμικό τρόπο, μέσα στο Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Συκεών».

Ποιο είναι για εσάς το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Ενότητα Συκεών;

«Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Δημοτική Ενότητα Συκεών είναι ότι εφάπτεται του κέντρου της πόλης, και υπό αυτή την έννοια η αγορά και οι υπηρεσίες είναι αρκετά περιορισμένες και απαιτείται για μια απλή δουλειά να μετακινηθεί ο κάτοικος είτε στο κέντρο, είτε στη Νεάπολη που είναι κάπως καλύτερα.

Την ίδια στιγμή, η μετακίνηση είναι πολύ δύσκολη γιατί ολόκληρη η Δημοτική Ενότητα Συκεών εξυπηρετείται ουσιαστικά από 3-4 λεωφορειακές γραμμές, πλήρως υποβαθμισμένες, που καθιστούν τη μετακίνηση άθλο, αν δεν έχεις κάποιο μέσο. Παράλληλα, λόγω της μορφολογίας της περιοχής μας, δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κάτοικος από εναλλακτικές μορφές μετακίνησης (π.χ. ποδήλατο), ενώ και το μετρό δεν προβλέπεται να περνάει από εδώ. Άρα οι συγκοινωνίες είναι κορυφαίο ζήτημα για τις Συκιές.

Επιπλέον, αν μου δοθεί η δυνατότητα εκπροσώπησης στο συμβούλιο Συκεών, θα προτείνω και θα είμαι πρωτοστάτης, στην δημιουργία χώρων πρασίνου μικρής κλίμακας που δεν θα ξεπερνούν τα 500 τμ, τα λεγόμενα «Πάρκα Τσέπης», σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, τα οποία θα συμβάλουν στην εξυπηρέτηση των αναγκών της εκάστοτε γειτονιάς, την βελτίωση του μικροκλίματος, καθώς και στην συνολική αναβάθμιση της περιοχής, με αποτέλεσμα την προσέλκυση μεγάλου αριθμού επισκεπτών».

Πώς ονειρεύεστε τις Συκιές τα επόμενα πέντε χρόνια;

«Πιάνω το νήμα από την προηγούμενη απάντηση και θα πω ότι, οι Συκιές θα πρέπει να αποτελέσουν την προέκταση του ιστορικού κέντρου της πόλης, υποδεχόμενες νέες οικογένειες, φοιτητές αλλά και επιχειρήσεις που αδυνατούν να λειτουργήσουν στο επιβαρυμένο ήδη κέντρο. Είναι ένας κρίσιμος κόμβος μεταξύ του κέντρου και του περιαστικού Δάσους του Σέιχ Σου, των Κάστρων και του Επταπύργιου, της περιφερειακής οδού και των δυτικών προαστίων.

Παράλληλα προσφέρουν σύγχρονες σχολικές δομές και σημαντικές κοινωνικές παροχές, που τις κάνουν πόλο έλξης για τους νέους. Κατά συνέπεια είναι ο πλέον ιδανικός τόπος για να μείνει μια οικογένεια, ένας νέος άνθρωπος και για να εγκατασταθεί μια επιχείρηση. Ονειρεύομαι και θα αγωνιστώ, για την περιοχή των Συκεών σε πλήρη ανάπτυξη, γεμάτη ζωή, δραστηριότητες, φεστιβάλ, ως κέντρο πολιτισμού και αθλητισμού (μιας και είναι και οι κλάδοι που ειδικεύομαι και ασχολούμαι ενεργά), υψηλού επιπέδου συγκοινωνίες (με πρόνοια και του δήμου), για έναν τόπο που θα προσελκύει συνεχώς νέους κατοίκους. Μια πόλη πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα, στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων».

Δείτε επίσης: Στ. Κυριακίδης: «Η Κεντρική Μακεδονία δεν μπορεί να υπάρχει μόνο για φιγούρα κι επικοινωνία»

Loading

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com