Workshop για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης καινοτόμων επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Workshop για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις ευκαιρίες χρηματοδότησης καινοτόμων επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης, καθώς και οι δυνατότητες χρηματοδότησης καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο στοχευμένου workshop, το οποίο οργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Αντιπεριφέρειας Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με το NBG Business Seeds και τη Microsoft.

Η εκδήλωση με θέμα «Δημιουργία και χρηματοδότηση έξυπνων εφαρμογών AI» πραγματοποιήθηκε χτες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, προσελκύοντας πλήθος developers, startupers, επαγγελματιών, καθώς και καθηγητών, ερευνητών και σπουδαστών.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας έχουν θέσει ως πρωταρχικό στόχο τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την ανάπτυξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας», ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Νίκος Τζόλλας. Αυτή η συνεργασία ενισχύει τον τριπλό έλικα, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός ισχυρού οικοσυστήματος καινοτομίας που προσελκύει επενδύσεις.

Ο κ. Τζόλλας υπογράμμισε ότι «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ως στρατηγικός συνεργάτης, είναι εδώ για να στηρίξει ενεργά όσους επιδιώκουν να πρωταγωνιστήσουν στον χώρο της καινοτομίας και της τεχνολογίας», και ότι είναι υπερήφανοι για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

Χαιρετισμό στο workshop απηύθυνε και η Περιφερειακή Διευθύντρια της Microsoft Μυλαίδη Στούμπου, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Σπύρος Αρσένης, Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας.

Στην έναρξη, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ένα demo για το πώς να δημιουργήσουν έναν AI ταξιδιωτικό πράκτορα σε πέντε λεπτά, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες Azure AI, καθώς και εργαστήριο της Microsoft για τη δημιουργία έξυπνων εφαρμογών AI με το Semantic Kernel.

Ακολούθησαν δύο πάνελ συζήτησης που αναλύθηκαν τα πρώτα βήματα για τη δημιουργία μιας startup και οι διαθέσιμες επιλογές χρηματοδότησης για καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια.

Τα πρώτα βήματα για την έναρξη μιας καινοτόμου επιχείρησης παρουσίασαν οι: Αντώνης Ηλίας (Επικεφαλής OK!Thess), Κώστας Τραμαντζάς (Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας) και άλλοι.

Στο δεύτερο πάνελ αναφέρθηκαν οι διαθέσιμες επιλογές χρηματοδότησης από επαγγελματίες όπως ο Μάνος Μακρομάλλης (Πρόεδρος ΣΕΚΕΕ) και άλλοι.

Loading

Play