Μπακογιάννης: «Διεκδικώ την εμπιστοσύνη των πολιτών, όχι διορισμό!»

Μπακογιάννης: «Διεκδικώ την εμπιστοσύνη των πολιτών, όχι διορισμό!»

«Μετά από εννέα χρόνια συστηματικής δουλειάς στην Αυτοδιοίκηση, οι πολίτες γνωρίζουν ποιος είμαι», τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

«Διεκδικώ την εμπιστοσύνη των πολιτών. Δεν διεκδικώ διορισμό», επισημαίνει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και προσθέτει: «Το να περιορίζεται η κριτική στο πρόσωπό μου, στην καταγωγή μου, είναι φθηνό και προσβλητικό απέναντι στις εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που με έχουν εμπιστευθεί όλα αυτά τα χρόνια να τους υπηρετήσω».

Τα προβλήματα στη λειτουργία των δήμων

Ο κ. Μπακογιάννης, εξάλλου, θεωρεί ότι υπάρχουν πολλές αρμοδιότητες που δεν ασκούνται επαρκώς, και υπογραμμίζει ότι «ο πολιτισμός της καθημερινότητας είναι αποκλειστικά δουλειά του δήμου».

Παράλληλα, τονίζει ότι ακόμη και αν ο ίδιος δεν έχει την αρμοδιότητα, θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων. «Θα κλείσω την λακκούβα και ας έλθουν να την ανοίξουν, θα αλλάξω την λάμπα σε μια παιδική χαρά και ας έλθουν να την βγάλουν», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επαναλαμβάνει την αντίθεσή του στην απλή αναλογική στους δήμους, προσθέτοντας ότι ως υποψήφιος θα παρουσιάσει κοστολογημένο επιχειρησιακό πρόγραμμα ζητώντας την έγκριση των πολιτών και αν εκλεγεί θα το καταθέσει αυτούσιο στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο.

Στο ζήτημα των ναρκωτικών, τάσσεται υπέρ της δημιουργίας “κλειστών χώρων ελεγχόμενης και εποπτευόμενης χρήσης” και υπέρ της εφαρμογής νόμων και κανόνων σε ό,τι αφορά πρόσφυγες και μετανάστες χωρίς όμως αυτοί να περιθωριοποιούνται.

Προτείνει την ενοποίηση των χώρων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με το ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου και το ανακαινισμένο ξενοδοχείο “Ακροπόλ” σε μια “όαση πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας», ενώ εξηγεί ότι αναφέρεται “στην επέκταση του Μουσείου στο Μετσόβιο, όπου σήμερα στεγάζεται η Αρχιτεκτονική”.

Στην παρατήρηση ότι το Πολυτεχνείο “είναι η καρδιά του κρατιδίου των Εξαρχείων”, ο Κ. Μπακογιάννης απαντά ότι «κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσουμε πως δεν μπορεί να είμαστε όμηροι των λίγων και των ακραίων», προσθέτοντας πως ο ίδιος θα ανοίξει διάλογο με τις πρυτανικές αρχές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και «θα αναδείξουμε την ιστορικότητα του κτιρίου που συνδέεται και με την εξέγερση του 1973. Ας αναλάβει επιτέλους ο καθένας μας την ευθύνη του. Η παρέμβαση αυτή (σ.σ. της συνένωσης των χώρων) θα έχει τεράστιο όφελος για τη δημόσια ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη».

Loading

Play