Δημοσκόπηση GPO: Χωρίς αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές – Ξανά δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από μήνες έγινε το δημοσκοπικό θαύμα για τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς πέρασε ξανά στη δεύτερη!

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO για το STAR, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 11,7% στην πρόθεση ψήφου, με τη Νέα Δημοκρατία να φτάνει στο 28,8 και φυσικά παίζει χωρίς αντίπαλο.

propoli

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με το 11,4% ενώ το ΚΚΕ παραμένει σταθερά στην 4η θέση με 7,8%.

Δείτε τα αποτελέσματα:

Η Νέα Δημοκρατία με 34,8% εξασφαλίζει προβάδισμα 19,5 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στην δεύτερη θέση με 14,3% έναντι 13,9% του ΠΑΣΟΚ. ΚΚΕ 9,5% , Ελληνική Λύση 8% και ακολουθούν Νίκη 3,4%, Νέα Αριστερά 3%, Πλεύση Ελευθερίας 2,9%, Δημοκράτες -Α.Λοβέρδος 2,6%, Μέρα 25 2,3% και Σπαρτιάτες 1,8%.

Ως προς τα κριτήρια της ψήφου των ευρωεκλογών, το 53,9% δηλώνει ότι θα επηρεαστεί περισσότερο από τα θέματα εσωτερικής επικαιρότητας, το 26,1% από τις προσωπικότητες των υποψηφίων και μόνο το 18.8% θα επηρεαστεί από τα ευρωπαϊκά θέματα.

Το 42,1% θέλει στις ευρωεκλογές να στείλει μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση, το 35,4% να στηρίξει το κόμμα που συνήθως επιλέγει και το 17,5% να στηρίξει την κυβέρνηση.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, δεύτερος ο…κανένας
Ως καταλληλότερο πρωθυπουργό κρίνουν οι πολίτες στην δημοσκόπηση της GPO για το Star τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η δεύτερη θέση καθώς τόσο του Στέφανου Κασσελάκη όσο κα του Νίκου Ανδρουλάκη προηγείται ο… κανένας

Αποδυνάμωση του Στέφανου Κασσελάκη διακρίνουν οι πολίτες στην δημοσκόπηση της GPO για το Star.

Το 61,2% των πολιτών θεωρεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το συνέδριο του κόμματος του αποδυναμώθηκε και μάλλον αποδυναμώθηκε.

Πάντως ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τα δείγματα είναι διαφορετικά. Το 69,8% εκτιμά ότι ο Κασσελάκης ενισχύθηκε και μάλλον ενισχύθηκε.

Δείτε επίσης: Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ σε ολόκληρη τη γραμμή Κηφισιά – Πειραιάς

Loading