Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρώτη αλλά λαβωμένη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Καμία πρόοδος στην έρευνα των Τεμπών για το 88%

Προβάδισμα 16,3 μονάδων στην εκτίμηση ψήφου διατηρεί η ΝΔ έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega.

Στην πανελλαδική δημοσκόπηση που παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο δ/νων σύμβουλος της Metron Στράτος Φαναράς, η ΝΔ δείχνει απώλειες – τις οποίες ωστόσο δεν καρπώνεται η αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει την δεύτερη θέση με άνοδο των ποσοστών του, ενώ το ΠΑΣΟΚ χάνει, πέφτοντας στην τρίτη θέση.

propoli

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 24,6% (από 28,5% τον Φεβρουάριο). Ο ΣΥΡΙΖΑ με άνοδο 1,4 μονάδων, είναι στη δεύτερη θέση με 11,8% ενώ το ΠΑΣΟΚ πέφτει στην τρίτη θέση χάνοντας 1,5 ποσοστιαία μονάδα σε ένα μήνα, με ποσοστό 10,2% (από 11,7%).

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ παραμένει πρώτη σταθερά με 31,4% ωστόσο εμφανίζει απώλειες 5,1 ποσοστιαίων μονάδων. Ο ΣΥΡΙΖΑ «τσιμπάει» 1,8 και βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 15,1% ενώ το ΠΑΣΟΚ χάνει σχεδόν δύο μονάδες και πέφτει στην τρίτη θέση με ποσοστό 13%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 10,1% η Ελληνική Λύση με 9,7%, η Πλεύση με 4,3%, η Νίκη με 3,2%. Ακριβώς στο 3% είναι η Νέα Αριστερά, η Φωνή Λογικής (Λατινοπούλου) στο 2,4% και οι Δημοκράτες (Λοβέρδος) με 1%.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega αποτυπώνεται φθορά για την κυβέρνηση την οποία ωστόσο δεν καταφέρνει να καρπωθεί η αντιπολίτευση. Ειδικότερα, οι θετικές γνώμες για την κυβέρνηση υποχωρούν στο 30% (από 35% τον Φεβρουάριο), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πολύ χαμηλά με μόλις 10% θετικές γνώμες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει double score στις θετικές αξιολογήσεις σε σχέση με τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς συγκεντρώνει 34% έναντι 17%.

Η δημοσκόπηση αποτυπώνει τη δυσαρέσκεια των πολιτών σχετικά με την πορεία της χώρας, καθώς οι ερωτηθέντες εκτιμούν κατά 66% ότι πάει προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ το 29% κρίνει προς τη σωστή.

Ως προς τα προβλήματα οι πολίτες θεωρούν ότι τα σημαντικότερα είναι η ακρίβεια και η οικονομία και ακολουθούν η κρίση θεσμών, η εγκληματικότητα και η ανεπάρκεια κυβέρνησης/ανασφάλεια.

Την ίδια στιγμή, «βαθμολογούν» θετικά την κυβέρνηση ως προς τις επιδόσεις στον τομέα της προσέλκυσης του τουρισμού, στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, στην αμυντική θωράκιση της χώρας και στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αντίθετα, χειρότερες επιδόσεις είναι στην εγκληματικότητα, την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, η αντιμετώπιση της διαφθοράς και η αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Παράλληλα, οι ερωτηθέντες κρίνουν κατά 88% ότι δεν έχει γίνει πρόοδος σχετικά με την απόδοση ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών, ενώ μάλλον αρνητικές είναι οι εντυπώσεις από την κυβέρνηση στο ζήτημα αντιμετώπισης του πληθωρισμού.

«Μάλλον αρνητικές» είναι και οι εντυπώσεις από την κυβέρνηση στο ζήτημα της εγκληματικότητας.

Δείτε επίσης: Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μπροστά με 21 μονάδες η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Μήνυμα προειδοποίησης οι ευρωεκλογές για την πλειοψηφία

Loading