Δ. Αναστασόπουλος: “Η ελπιδοφόρος αλλαγή…”

Γράφει ο Δημήτρης Αναστασόπουλος *
Αρχές του έτους 2019 ανάμεικτα συναισθήματα καλλιεργούνται σε όλους τους συνανθρώπους μας. Άλλοι τα εκφράζουν με ελπιδοφόρα μηνύματα και άλλοι πιο συγκρατημένα. Άλλοι παρουσιάζονται πιο θαρραλέοι και μιλούν για ριζική αλλαγή και άλλοι επιδιώκουν την συμβατότητα μιας προκαθορισμένης πορείας.

propoli

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν δράση, άλλοτε έντονη, άλλοτε «χλιαρή». Υποδηλώνουν μία ζωντάνια και όχι μία αδράνεια. Παρουσιάζουν μία θέση και όχι μία αδιαφορία.

Η καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη είναι δυσβάστακτη. Οι σημερινές οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες δεν εμπνέουν ελπίδα για το μέλλον καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισης των εθνικών ζητημάτων.

Είναι καιρός πλέον να ορθώσουμε  το ανάστημά μας και να υψώσουμε τη φωνή μας. Πρέπει η φωνή αυτή να λάβει σάρκα και οστά, αλλάζοντας το πολιτικό σκηνικό της χώρας, αναδεικνύοντας και νέα πολιτικά πρόσωπα με καινοτόμες ιδέες και εφαρμόσιμα προγράμματα δράσεων σε όλους τους τομείς.

Το εκπαιδευτικό σύστημα έχει υποβαθμισθεί και χρειάζεται επανεκκίνηση με προσανατολισμό στην σφαιρική καλλιέργεια του κάθε παιδιού και αναβαθμίζοντας το ρόλο του εκπαιδευτικού. Η ελληνική Ιστορία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ορθοδοξία, κάτι το οποίο στις ημέρες μας υπονομεύεται από τη σημερινή Κυβέρνηση. Το ξεπούλημα της εθνικής μας κληρονομιάς μέσω σκοτεινών πολιτικών συμφωνιών, όπως στην περίπτωση της ονομασίας των Σκοπίων, έχει δημιουργήσει κλίμα αβεβαιότητας και έχει προκαλέσει συναισθήματα οργής.

Είναι ουκ ολίγες οι φορές που το αίσθημα της ασφάλειας μειώνεται και οι πολίτες έχουν πέσει θύματα των παραβατικών συμπεριφορών λόγω ελλιπούς αστυνόμευσης και ανύπαρκτου υλικοτεχνικού εξοπλισμού.  Στο σημείο αυτό προστίθεται και η έλλειψη εκσυγχρονισμού της Δικαιοσύνης, ο οποίος θα οδηγούσε στην ταχύτερη απονομή της.

Μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που προκαλείται από την μακροχρόνια οικονομική κρίση και την ανεργία που μαστίζει όλα τα κοινωνικά στρώματα ανεξαρτήτως ηλικίας, με τις κοινωνικές αδικίες να κερδίζουν έδαφος, είναι επιτακτική η ανάγκη προσέλκυσης ξένων επενδύσεων, η μείωση της φορολογίας και η προτεραιότητα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τον επαναπατρισμό των Ελλήνων που έχουν  αναζητήσει εργασία στο εξωτερικό.

Ο αγροτικός– κτηνοτροφικός τομέας δεν φαντάζει ελκυστικός γιατί δεν παρέχονται κίνητρα για νέους αγρότες– κτηνοτρόφους, ούτε επιδοτήσεις και αποζημιώσεις για τους υπόλοιπους.  Ποικίλα είναι τα θέματα των υποδομών, όπως τα επαρχιακά οδικά δίκτυα που χρήζουν συντήρησης και αναβάθμισης.

Παρόλες όμως τις σημερινές δυσχερείς συνθήκες, ο Έλληνας δεν παρασύρεται, μπορεί και αντιστέκεται. Δεν χειραγωγείται, αλλά τοποθετείται ενεργά και σε όλες τις επικείμενες εκλογές η απάντησή του θα είναι ξεκάθαρη, αλλάζοντας το υπάρχον πολιτικό σκηνικό, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη.

*Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος είναι δικηγόρος παρ’ αρείω Πάγω, υπεύθυνος εκλογικής ετοιμότητας της ΝΔ στην Πελοπόννησο

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Loading