Δ. Κνης/ «Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας μπορεί να αδράξει τις ευκαιρίες»

Όλοι, κάποια στιγμή, έχουμε ακούσει στοιχεία και στατιστικές σχετικές με την απορροφητικότητα ευρωπαϊκών πόρων και κονδυλίων σε περιφερειακό ή και εθνικό επίπεδο.

propoli

Συνήθως αυτά παρουσιάζονται ως αποδεικτικά καλής ή κακής διαχείρισης. Ο σκοπός αυτού του άρθρου και της δικής μου προσπάθειας εν γένει, δεν είναι να μείνουμε στους αριθμούς. Πρέπει να μιλήσουμε για την απτή πραγματικότητα.

Εμείς, οι πολίτες που ζούμε και δουλεύουμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δε χρειάζεται να περιμένουμε καμιά στατιστική για να επιβεβαιώσει αυτό που καθημερινά αντιμετωπίζουμε. Δηλαδή, μια Περιφέρεια που δε λειτουργεί όπως θα θέλαμε αλλά κυρίως όπως επιβάλλεται για μια Περιφέρεια ευρωπαϊκής χώρας το 2019.

Μια Περιφέρεια με δρόμους που παραπέμπουν σε χώρες του τρίτου κόσμου.

Να μιλήσουμε για το γεγονός ότι υπάρχουν πόλεις της Περιφέρειας όπως η Έδεσσα που δεν συνδέονται με αυτοκινητόδρομο υψηλών προδιαγραφών με το κέντρο, τη Θεσσαλονίκη;

Ή να μιλήσουμε για το διαρκές έγκλημα του δρόμου προς το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, που κατασκευάστηκε χωρίς ΛΕΑ και που ακόμα περιμένουμε λύση στη μαύρη τρύπα της Ποτίδαιας;

Αλλά δεν είναι μόνο το συγκοινωνιακό. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με ελλείψεις σε βασικές υποδομές, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς τον πληθυσμό της. Μεγάλα έργα δεν σχεδιάζονται και προφανώς δεν υλοποιούνται υπό το βάρος του «αυτοκράτορα» κ. Τζιτζικώστα που νιώθει πως η «αυτοκρατορία» του δεν απειλείται και προφανώς δεν εργάζεται προς όφελος των πολιτών.

Η Θεσσαλονίκη της επόμενης 20ετίας έχει την ευκαιρία να είναι μια διαφορετική πόλη. Με την διαφαινόμενη ολοκλήρωση του μετρό, την επένδυση στο λιμάνι, την επέκταση του αεροδρομίου, την τουριστική της ανάπτυξη, την ανάπλαση της Τούμπας με το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Το ίδιο ισχύει συνολικά για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έναν προικισμένο άλλα άτυχο τόπο. Προικισμένο με φυσική ομορφιά, αναπτυξιακές δυνατότητες, αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, άλλα άτυχο να διοικείται από αναποτελεσματικούς και αλαζόνες φεουδάρχες, όπως ο κ. Ψωμιάδης και ο διάδοχός του, κ. Τζιτζικώστας.

Όμως, η Περιφέρειά μας, μπορεί να αδράξει τις ευκαιρίες και να μπει στη νέα εποχή με ορμή και όραμα. Να δώσει απαντήσεις στον κ. Τζιτζικώστα και στη διοίκησή του που πνίγουν τη δυναμική της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της Πέλλας, του Κιλκίς, της Ημαθίας και των Σερρών. Πνίγουν το αύριο της περιοχής μας και των ανθρώπων μας.

Οι ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η μεγάλη μας ευκαιρία. Ας μην τους κάνουμε τη χάρη να κρατάνε την Περιφέρεια ως προσωπικό μαγαζάκι εις βάρος μας.

Αξίζουμε μια Περιφέρεια στο ύψος των αναγκών και των προσδοκιών μας, με Πράξεις και όχι μόνο στατιστικές!

Στις 26 Μάη είναι η ευκαιρία μας να την διεκδικήσουμε!

*O Δημήτριος Kνης είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό «Πράξεις για τη Μακεδονία» με επικεφαλής τον Χρήστο Παπαστεργίου.

Loading