Η ώρα της αλήθειας για ΚΕΕΛΠΝΟ: Στα κόμματα το πόρισμα

Περαιτέρω διερεύνηση  της δικαιοσύνης για ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών για Άδωνι Γεωργιάδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Δημήτρη Αβραμόπουλο για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητούν στο  πόρισμα τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

propoli

Ωστόσο, δεν επισημαίνεται η δυνατότητα σύστασης προανακριτικής επιτροπής από την παρούσα βουλή για την συγκεκριμένη υπόθεση της εξεταστικής που αφορά στην υγεία.

Το πόρισμα  δόθηκε σήμερα σε όλους τους βουλευτές που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή  και θα συζητηθεί αύριο στη Βουλή.

Για το θέμα της διαφημιστικής δαπάνης αίτημα διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη υπάρχει και για τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ γίνεται  αναφορά  και  στην υπόθεση της σύμβασης  μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΚΑΝΑ.

Σχετικά με το Δημήτρη Αβραμόπουλο, οι υποθέσεις  για τις οποίες ζητείται έρευνα  είναι η αγορά του κτιρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μαρούσι , η αγορά και χρήση θερμικών καμερών και η σύναψη δανείου που αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ για την αγορά αντιγρυπικων  εμβολίων.

Ενδείξεις για Γεωργιάδη, όχι προανακριτική

Για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ οι  υποθέσεις που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να ελέγξει επιπλέον η δικαιοσύνη  είναι οι 23 προσλήψεις που έγιναν στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί υπουργίας του αλλά και η διαφημιστική δαπάνη του οργανισμού.

Συγκεκριμένα, υπάρχει ειδικό κεφάλαιο στο πόρισμα των βουλευτών και στο οποίο μεταξύ άλλων ζητούν  από την αρμόδια Εισαγγελία τη διερεύνηση για την τυχόν διάπραξη του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας, το  οποίο όπως αναφέρουν δεν εμπίπτει στα υπουργικά καθήκοντα άρα δεν έχει παραγραφεί, προσθέτοντας όμως ότι επιτροπή έχει μόνο απλές ενδείξεις.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως για τον κ. Γεωργιάδη στη Βουλή έχει ήδη αποσταλεί  δικογραφία για το θέμα των προσλήψεων στο ΚΕΛΠΝΟ  με την οποία ζητείται να διερευνηθεί το αδίκημα της  ηθικής αυτουργίας, δικογραφία για την οποία δεν έχουν  κάνει μέχρι σήμερα τίποτα οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Ειδικές αναφορές γίνονται στον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και στο τέλος του πορίσματος οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγουν ως εξής:

«Οι νομικές μας  σκέψεις μαζί με το αποδεικτικό υλικό που συνέλεξε η Επιτροπή μας(έγγραφα, εκθέσεις και πορίσματα, μαρτυρικές καταθέσεις)θα αποσταλεί στην Δικαιοσύνη, προκειμένου αυτή, με τα μέσα, τα νομικά και ερευνητικά εργαλεία, τις μεθόδους και της δυνατότητες που έχει  από το νόμο, διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία να προβεί σε περαιτέρω έλεγχο για το αν όλες οι παραπάνω διαπιστώσεις μας συγκροτούν τις «επαρκείς(αποχρώσες)ενδείξεις», και σε περίπτωση κατάφασής τους να ασκήσει ποινικές διώξεις, εξειδικεύοντας τα αδικήματα και εξατομικεύοντας τις ευθύνες.

Η Δικαιοσύνη ως τελικό αγαθό(summum bonum) έχει τον τελευταίο και καθοριστικό λόγο, της έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και αναμένουμε τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειές της».

“Έδωσα εντολή για μηνύσεις και αγωγές στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για συκοφαντία”

Έντονη ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ Α. Γεωργιάδη, μετά την έκδοση του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Με δήλωση του στο iefimerida ανακοινώνει ότι έχει ζητήσει από τους δικηγόρους του να  ετοιμάσουν μήνυση για  κατάχρηση εξουσίας και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει, η εξεταστική επιτροπή δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα για οτιδήποτε δεν αφορά στην χρονική περίοδο της θητείας ενός υπουργού.

Συγκεκριμένα, η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη έχει ως εξής:

«Με οργή διαβάζω ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνώντας τα όρια της εντολής τους και κάνοντας κατάχρηση εξουσίας και διαπράττοντας το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης εναντίον μου αναφέρονται ψευδώς σε δήθεν αποχρώσες ενδείξεις ηθικής αυτουργίας, για δήθεν αδικήματα που διέπραξα πέραν των ορίων της υπουργικής μου θητείας. Η  υπόθεση αυτή έχει ήδη ελεγχθεί σε προκαταρκτικό επίπεδο από την ελληνική δικαιοσύνη, ουδέν μεμπτόν προέκυψε εναντίον μου και ασφαλώς για τις συκοφαντίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ θα προσφύγω άμεσα στην δικαιοσύνη και με μήνυση και με αγωγή εναντίον τους. Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουν ότι όλα στη ζωή έχουν όρια και αν δεν το καταλαβαίνουν με το καλό τρόπο θα του το εξηγήσει η ελληνική δικαιοσύνη».

Loading