Καράογλου: “Εθνική αυτοχειρία η Συμφωνία των Πρεσπών”

Άρθρο Θ. Καράογλου

propoli

Δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου ότι θα ξημέρωνε η ημέρα που θα έπρεπε να πάρω το λόγο στην εθνική αντιπροσωπεία προκειμένου να επιχειρηματολογήσω για το αυτονόητο: Ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική!

Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα καλούσα βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να μην χαρίσουν στα Σκόπια το όνομα, τη ιστορία και τη γλώσσα της Μακεδονίας μας.

Δεν τολμούσα να σκεφθώ ότι θα υπήρχε ελληνική κυβέρνηση η οποία θα επιχειρούσε έναν εθνικό ακρωτηριασμό, ικανοποιώντας ελαφρά τη καρδία τις επιδιώξεις ενός μικρού κρατιδίου, ενός συνονθυλεύματος λαών, εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.

Όπως, επίσης, ότι θα άκουγα από εκπρόσωπο του ελληνικού λαού να δηλώνει εντός του κοινοβουλίου πως «είναι αλυτρωτισμός να λέμε ότι η Μακεδονία είναι μια και ελληνική» ή ότι «η Μακεδονία έγινε ελληνική». Πρόκειται για επικίνδυνες απόψεις που αντηχούν τη σλαβική προπαγάνδα και πολύ φοβάμαι ότι αντανακλούν τα μελλούμενα.

Κατά την προσωπική μου άποψη, όπως τη διατύπωσα από το βήμα της Ολομέλειας, η συμφωνία των Πρεσπών λειτουργεί ως σύγχρονη κερκόπορτα. Η κύρωσή της θα ανοίξει το δρόμο για μια νέα… Θράκη, μια… δυτική Μακεδονία, ανοίγοντας «πληγές» στο σώμα του ελληνισμού οι οποίες θα… αιμορραγούν ασταμάτητα τις επόμενες δεκαετίες.

Δεδομένου ότι ο ιστορικός χρόνος γίνεται ολοένα και πιο πυκνός, η συμφωνία των Πρεσπών πυροδοτεί νέες εντάσεις. Δυστυχώς η ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους επιχειρείται να γραφτεί από τους αρνητές της. Από εκείνους που πιστεύουν ότι λέξεις όπως έθνος και πατρίδα είναι ξεπερασμένες έννοιες. Από εκείνους που περηφανεύονται ότι υπερασπίζονται το δικαίωμα των λαών να αυτοπροσδιορίζονται, αλλά αρνούνται σε εμάς το δικαίωμα διαφύλαξης των εθνικών και κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Βλέπετε, όσοι ανταποκριθήκαμε στο προσκλητήριο ευθύνης και συμμετείχαμε στα συλλαλητήρια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, μας αποκάλεσαν ακραίους, σκοταδιστές, προγονόπληκτους, φανατικούς, οπισθοδρομικούς και υπερεθνικιστές. Αντίθετα, όσοι οδηγούν τον ελληνισμό σε αυτοχειρία, στηρίζοντας την εθνικά επιζήμια συμφωνία, είναι προοδευτικοί, μετριοπαθείς και ευρωπαϊστές.

Προσωπικά σέβομαι, αγαπώ και τιμώ την εθνική μου υπόσταση και καταγωγή. Όπως, επίσης, και τη θυσία των εκατοντάδων χιλιάδων ηρωικών προγόνων μας οι οποίοι προσέφεραν τη ζωή τους στην πατρίδα για να μπορούμε εμείς σήμερα να αναπνέουμε στη Μακεδονία τον αέρα της ελευθερίας.

Για αυτό και αποτελεί εθνικό καθήκον να ορθώσω το ανάστημά μου στους πρόθυμους που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να διαπράξουν ένα λάθος τεράστιων εθνικών διαστάσεων.

Για εμένα, Βόρεια Μακεδονία είναι οι Σέρρες, η Δράμα, η Κατερίνη, η Καβάλα, το Κιλκίς. Πέρα από τα βόρεια σύνορά μας βρίσκονται τα Σκόπια, η Βαρντάσκα. Σίγουρα δεν είναι Μακεδονία… Γιατί η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική.

Η ιστορία μας ούτε μοιράζεται, ούτε διαγράφεται.  Η Μακεδονία δεν ανήκει στον Αλέξη Τσίπρα και τους πρόθυμους που τον ακολουθούν, ούτε είναι εμπόρευμα για να την ξεπουλήσουν.

Έχει ψυχή, ιστορία, αγώνες και εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς που θυσιάστηκαν για τη απελευθέρωσή της.

Σε αυτό το εθνικό έγκλημα η ΝΔ δεν μπορεί να γίνει συνένοχος. Δεν το επιτρέπουν οι αρχές και οι αξίες κανενός από όσους αποτελούμε την κοινοβουλευτική της ομάδα.

Τέλος, επειδή στη Βουλή άκουσα πολλούς συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ να επικαλούνται ως επιχείρημα την «καλή γειτονία» Ελλάδας και Σκοπίων, έχω να πω το εξής: Δοξάζω το Θεό που το 1821 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και οι υπόλοιποι ήρωες του αγώνα δεν συμβιβάστηκαν με τον Ιμπραήμ και τον Κιουταχή στο όνομα της τότε καλής γειτονίας…

*Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Ν.Δ. 

π.Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης

Loading