Χρήστος Μανταρτζίδης / Πρώτη φορά Αριστερή Κυβέρνηση…

Του Χρήστου Μανταρτζίδη

propoli

Σε όλους μας είναι γνώριμες οι εικόνες με πολιτικούς, οι οποίοι συνοδεύονται από πολυάριθμη φρουρά και πολίτες τους βρίζουν από απόσταση. Όλοι μας επίσης ακούσαμε σε ανύποπτο χρόνο συμπολίτες, φίλους και γνωστούς μας να αναφέρονται σε πολιτικούς με φράσεις όπως «όλοι ίδιοι είναι» και «όλοι τα παίρνουν» αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο το αποκαρδιωτικό πολιτικό τοπίο της  χώρας μας. Απογοήτευση, γενίκευση, εξίσωση προς τα κάτω και απαξίωση όλου του πολιτικού συστήματος. Αυτός ο πολιτικός μηδενισμός εξαιτίας του αμοραλισμού, των  μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων πρωτίστως του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ, ήταν ο καταλύτης που γέννησε και την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία συνέχισε τον αμοραλισμό και προκάλεσε τεράστια ζημιά στη χώρα σε εθνικό, οικονομικό, θεσμικό αλλά και  αξιακό επίπεδο.

Η «πρώτη φορά αριστερή»  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια απολιτικ ομάδα, ένας δικομματικός εσμός αμοραλιστών που συνιστούν την πλέον συμπαγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της μεταπολίτευσης και η οποία περιλαμβάνει στις τάξεις της  κάθε λογής τυχοδιώκτες, δημαγωγούς και βολεμένους αριστερούς και δεξιούς, πρώην μπαχαλάκηδες, αιώνιους φοιτητές, πρώην κουκουλοφόρους και τραμπούκους.

Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδίκησε την εξουσία και κατάφερε να την κερδίσει με τη βοήθεια των ΑΝΕΛ, με ένα ρεσιτάλ λαϊκισμού, διχασμού, θράσους και ανήθικων μεθοδεύσεων. Είπε προκλητικά ψέματα και δημιούργησε ψεύτικες ελπίδες. Ενσωμάτωσε στις τάξεις του τους πιο φθαρμένους λαϊκιστές του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ, ενώ συνεργάστηκε με τους λαϊκιστές και βολεμένους της ΝΔ, που βρήκαν στέγη στους ΑΝΕΛ για να υπερασπιστούν τα «κεκτημένα» τους. Επέβαλαν την εικόνα  της ηθικής πολιτικής δύναμης αξιοποιώντας το επικοινωνιακό και προπαγανδιστικό πλεονέκτημά τους.

Κέρδισαν τις εκλογές υποσχόμενοι πιστόλια στα δάνεια και «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και τώρα υψώνουν το δάχτυλο στους πολίτες και μιλάνε για ρύθμιση δανείων, όταν έχουν ρυθμιστεί προκλητικά τα δάνεια της οικογένειας Τσίπρα. Προφανώς το ατομικό συμφέρον υπερτερεί. Υψώνουν το δάχτυλο στους δυστυχισμένους κατοίκους στο Μάτι της Αττικής, κατηγορώντας τους χωρίς αιδώ, ότι έχτισαν αυθαίρετα γι αυτό και κάηκαν και αυτοί και οι περιουσίες τους. Προφανώς το κομματικό συμφέρον υπερτερεί.

Με την ανάληψη της εξουσίας, οι «αριστεροί δημοκράτες» του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασαν σε ανηθικότητα και τους παραδοσιακούς διαχειριστές της εξουσίας στη χώρα μας. Έπαιξαν ένα αχρείαστο και πανάκριβο παιχνίδι με τους Ευρωπαίους  στις πλάτες του ελληνικού λαού που στοίχησε  200 δις €. Κάλυψαν με χαρακτηριστική άνεση αλλά και ταχύτητα τα περισσότερα διαπλεκόμενα συμφέροντα, έστησαν ένα παραδοσιακό πάρε-δώσε μαζί τους, προώθησαν «συντρόφους», φίλους και συγγενείς χωρίς να έχουν καν τα τυπικά προσόντα για τις θέσεις που κατέλαβαν και οργάνωσαν την νομή της εξουσίας και το νέο κομματικό κράτος δήθεν στο όνομα της προάσπισης του ελληνικού λαού.

Η αρχή που διέπει την κυβέρνηση είναι απλοϊκή. Εμείς είμαστε καλοί επειδή οι άλλοι είναι κακοί. Εμείς και μόνο εμείς έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα. Οι άλλοι είναι ανήθικοι και διεφθαρμένοι. Στηρίζεται στην κατασκευή εχθρών καθώς πρόκειται για αρνητική ηθική. Φταίνε οι άλλοι πάντοτε και  για τα πάντα. Ρίχνουν λάσπη στους πολιτικούς τους αντιπάλους (βλέπε Υπόθεση Novartis), λάσπη στις συζύγους τους (βλέπε επίθεση στις συζύγους Στουρνάρα, Μητσοτάκη). Λάσπη ακόμη και στα ανήλικα παιδιά τους. Καμιά ηθική, καμιά ευαισθησία, καμία ντροπή, κανένας φραγμός, καμία αξία. Πλέον, δεν εκπλήσσουν οι ακρότητες, το θράσος και η επιθετικότητα των κυβερνητικών στελεχών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ  γενικότερα οι οποίοι ακολουθούν την κλασσική σταλινική τακτική. Διότι τελικά ο κομουνισμός δεν είναι ιδεολογία. Είναι επάγγελμα.

Το κλίμα φταίει για τις πλημμύρες και τις φωτιές. Η τουρκοκρατία φταίει για τον δύστροπο χαρακτήρα μας. Οι Αμερικάνοι και η δικτατορία φταίνε για την Κύπρο. Οι Γερμανοί και το ευρώ για τη χρεοκοπία και τα μνημόνια. Το «δεν φταίμε εμείς» δεν αποτελεί συμπέρασμα της Κυβέρνησης και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνιμη επωδό από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτό δηλώνει την αξιοπιστία της Κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Δεν αντιδρά με βάση τι κάνει, αλλά με την εξουσία που θέλει. Εμείς σε όλα αυτά, έχουμε απλά ευγενική συμμετοχή…

Ανέλαβαν την εξουσία πουλώντας ευαισθησία, ανθρωπισμό και ηθική. Η κ Δούρου, μας μίλησε για «μια στραβή» στη βάρδια της  με νεκρούς στην Μάνδρα και στο Μάτι. Και ο  κ Πολάκης  μας είπε ότι οι νεκροί στο Μάτι θολώνουν την καλή εικόνα της Κυβέρνησης.  Ο κ Βίτσας μας είπε ‘ότι: «είναι σπουδαίο να δεχόμαστε τους πρόσφυγες. Δημιουργούμε μια νέα Ελλάδα». Αυτή την «Νέα Ελλάδα» όμως την δημιουργούν στις πλάτες μας, χωρίς καν να μας ρωτήσουν. Εμάς μας έχουν μόνον για να μας υπερφορολογούν ώστε αυτοί να ζουν με την χλιδή και να βολεύονται στο δημόσιο.  Το κύριο μέλημα τους είναι το επικοινωνιακό κομμάτι. Αυτή είναι η «ευαίσθητη» αριστερά. Πάνω από όλα η εξουσία.

Σύντροφοι, η αλαζονεία, η αμετροέπεια και ο πανικός είναι κακοί σύμβουλοι στις δύσκολες πολιτικές στιγμές. Ψυχραιμία, εξουσία είναι και θα περάσει… καθώς μετά την ύβρη έρχεται η Νέμεσις. Άλλωστε το πρώτο στάδιο της διαφθοράς των ηθών είναι ο εξοστρακισμός της αλήθειας και η αλήθεια για τους  κομμουνιστές είναι αντικομουνιστική προπαγάνδα. Και όπως είπε και ο Karl Marx «καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος».

Loading