Τριαντάφυλλος Τσουλφάς / Αυτοκίνητο: Ήταν πάντα δύσκολη επιλογή

Του Τριαντάφυλλου Τσουλφά*

propoli

Στην απόφασης αγοράς αυτοκινήτου αναφέρομαι που ήταν πάντα δύσκολη σε όλες τις εποχές για διαφορετικούς λόγους την κάθε εποχή, αλλά σε κάθε περίπτωση το ίδιο δύσκολη.

Ένας πρώτος προβληματισμός είναι καινούργιο ή μεταχειρισμένο και είναι λογικό καθώς με σαφώς λιγότερα χρήματα μπορείτε να αγοράσετε ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Δυστυχώς δεν είναι ακριβώς έτσι διότι η αγορά μεταχειρισμένου δεν είναι απλή υπόθεση και απαιτεί πολύ προσοχή και γνώση και θα ασχοληθούμε διεξοδικά με το θέμα αυτό.

Μένουμε λοιπόν στην επιλογή καινούργιου αυτοκινήτου που θα πρέπει να προσδιορίζεται από δύο παραμέτρους. Τις ανάγκες μας και τα χρήματα που μπορούμε να διαθέσουμε. Ανάγκες όμως πραγματικές και προσωπικές (διότι κάποτε αγοράζαμε και για τη γειτονιά) για να μην αναφερθώ και στα ψυχολογικά του τύπου “πάντα ήθελα ένα τρίθυρο ή ένα κάμπριο”.

Όσο για την τιμή, θα πρέπει να βρίσκεται εκεί που θα μπορούμε να πληρώσουμε χωρίς άγχος και δυσκολία. Φυσικά υπάρχουν και άλλα, όπως ο τύπος καυσίμου που είναι επίσης σοβαρό, αλλά και το κόστος χρήσης. Είναι πολλά και θα τα εξετάσουμε όλα.

Υπάρχει πάντα και η λύση της χρονομίσθωσης. Σκεφθείτε το και θα επανέλθουμε…

*Ο Τριαντάφυλλος Τσουλφάς είναι δημοσιογράφος που ειδικεύεται σε θέματα αυτοκινήτου

Loading