Σωκράτης Πασχαλέρης: Μία ακόμη υπόσχεση του κ. Μανδαλιανού που έπεσε στο κενό

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ: Στο συγκεκριμένο γήπεδο διεξάγονται αγώνες των Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων της ΕΠΣΜ από τα τμήματα των Κ-12 μέχρι και το ανδρικό, ενώ προπονήσεις κάνουν τρεις ομάδες και συγκεκριμένα η Αθλητική Ένωση, ο Αίας και ο Μακεδών Ευόσμου. Η Αθλητική Ένωση την τελευταία τριετία είχε δέκα περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν με σοβαρούς τραυματισμούς, εξαιτίας της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου. Μιλάμε για αθλητές που είτε προχώρησαν σε επεμβάσεις αποκατάστασης ρήξης χιαστών, είτε έσπασαν χέρια, πόδια κλπ.

*Του Σωκράτη Πασχαλέρη (Κοινοτικός Σύμβουλος Ευόσμου & υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου με τη Μαρία Μανούκα)

Όπως με έχει ενημερώσει ο αντιπρόεδρος της ΑΕ Ευόσμου, Αντώνης Μαλλιώρας, ποδοσφαιριστές της ΑΕ και του Αίαντα Ευόσμου έχουν βρεθεί στο νοσοκομείο την τελευταία τριετία, έχοντας υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς (ρήξεις χιαστών, κατάγματα κ.α.) αγωνιζόμενοι στο γήπεδο του Αθλητικού Πάρκου Ευόσμου, του οποίου ο συνθετικός τάπητας έχει να αλλαχθεί από το 2006. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο μικρό-βοηθητικό γήπεδο στο οποίο αγωνίζονται παιδιά ηλικίας 5 εώς 11 χρονών.

Στο ποδόσφαιρο κατά τις πτώσεις των παικτών στον αγωνιστικό χώρο, ο τάπητας θα πρέπει να απορροφά τους κραδασμούς έτσι ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί. Μπαλώματα, που φεύγουν από την θέση τους έπειτα από ένα τάκλιν ή μια επέμβαση του τερματοφύλακα, επανατοποθετούνται από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές την ώρα του αγώνα

Σε άλλα σημεία του γηπέδου, ο τάπητας έχει ξηλωθεί εντελώς με αποτέλεσμα να φαίνεται πια το τσιμέντο, ενώ στις ίδιες εγκαταστάσεις υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ακόμη και για τη ζωή των αθλητών καθώς κιγκλιδώματα που έχουν ξηλωθεί από τον καιρό αλλά και από επιτήδειους που βρίσκουν «καταφύγιο» στο γήπεδο, αφήνουν εκτεθειμένα αιχμηρά συρματοπλέγματα να αιωρούνται. Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος και με τις περιφράξεις οι οποίες έχουν πάρει μεγάλη κλήση. Στον παρελθόν έτυχε να πέσει ένα κομμάτι από την περίφραξη, ευτυχώς συνέβη τις βραδινές ώρες και δεν υπήρχε κάποιος τραυματισμός.

Επίσης ένα άλλο θέμα είναι ο φωτισμός. Ο φωτισμός εκτός από ελλιπής είναι και προβληματικός. Όταν βρέχει πολλές φορές βραχυκυκλώνει , πέφτει ο γενικός και το γήπεδο βυθίζεται στα σκοτάδια. Ευτυχώς το γειτονικό γήπεδο που ανήκει στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης έχει πολλούς προβολείς και έτσι φωτίζεται και το γήπεδο του Ευόσμου!

Ίδια εικόνα σε αποδυτήρια και κερκίδες. Όποιος περίμενε ότι η εικόνα των δημοτικών -πλέον – εγκαταστάσεων του αθλητικού πάρκου θα άλλαζε τουλάχιστον στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια αυταπατάται. Στις κερκίδες αρκετά από τα πλαστικά καρεκλάκια που τοποθετήθηκαν από την εποχή που πρωτοξεκίνησε η λειτουργία του γηπέδου, έχουν σπάσει και δείχνουν εγκαταλελειμμένα, ενώ σε άλλα σημεία τα έχουν ζώσει κλαδιά από τα αναρριχώμενα φυτά που υπάρχουν στον φράχτη των εγκαταστάσεων και ουδέποτε έχουν κλαδευτεί. Τέλος, στα αποδυτήρια η υγρασία έχει φουσκώσει τους τοίχους σε πολλά σημεία των εγκαταστάσεων, ενώ στα ντουζ εκτός του ότι τα μισά έχουν υποστεί φθορές ή έχουν σπάσει, έχουν πάψει εδώ και καιρό να προσφέρουν ζεστό νερό στους ποδοσφαιριστές μετά τις προπονήσεις και τους αγώνες, καθώς εξίσου μεγάλο χρονικό διάστημα έχει να μπει πετρέλαιο.

Στις 22/11/2022 ο δήμαρχος κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε πως το πολύ σε 2 μήνες θα τακτοποιηθούν και θα λυθούν όλα τα προβλήματα του γηπέδου.
Σήμερα 15/09/2023 το γήπεδο παραμένει στην ίδια άθλια κατάσταση. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της ευρύτερης Θεσσαλονίκης, αλλά και της χώρας ολόκληρης, παιδιά και αθλητές είναι αναγκασμένοι να παίζουν ποδόσφαιρο με κίνδυνο τη σωματικής τους ακεραιότητα, χωρίς να ιδρώνει δυστυχώς κανενός το αυτί.

Δείτε φωτογραφίες

Πασχαλέρης Σωκράτης
Κοινοτικός Σύμβουλος Ευόσμου
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου (Μαρία Μανούκα)

Δείτε επίσης: Όταν ο ρεαλισμός συναντά την πολιτική! Ή αλλιώς όταν μια γυναίκα διεκδικεί τη δημαρχία

Loading