Δημιουργία γραφείου ΕΟΤ στην Αυστραλία επιθυμούν οι Έλληνες ομογενείς

Δημιουργία γραφείου ΕΟΤ στην Αυστραλία επιθυμούν οι Έλληνες ομογενείς

Δημιουργία γραφείου ΕΟΤ στην Αυστραλία. Τη δημιουργία γραφείου ΕΟΤ στην Αυστραλία επιθυμούν οι Έλληνες ομογενείς που εκτιμούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών προς τ…. Δημιουργία γραφείου ΕΟΤ στην Αυστραλία. Τη δημιουργία γραφείου ΕΟΤ στην Αυστραλία επιθυμούν οι Έλληνες ομογενείς που εκτιμούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών προς τ…. ροη

Τη δημιουργία γραφείου ΕΟΤ στην Αυστραλία επιθυμούν οι Έλληνες ομογενείς που εκτιμούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί ο αριθμός των τουριστών προς την Ελλάδα και για να διευκολύνουν τις διαδικασίες παραχωρούν στο ελληνικό κράτος, τον χώρο και τον εξοπλισμό που απαιτείται. Τα παραπάνω δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αυστραλίας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, εξηγώντας ότι πρόκειται για μια πρόταση που είχε γίνει και στην προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού αλλά δεν καρποφόρησε και πρόσφατα την επανέλαβαν στον νέο υπουργό Χάρη Θεοχάρη.

   «Πριν από τέσσερα χρόνια η κοινότητα απέκτησε ένα 15όροφο κτίριο, το οποίο στεγάζει το πολιτιστικό μας κέντρο. Προτείναμε, λοιπόν, να παραχωρήσουμε ορισμένα γραφεία και να τα επιπλώσουμε για να υπάρχει παρουσία του ΕΟΤ και στην Μελβούρνη, η οποία πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει να έρθουν περισσότεροι όχι μόνο Έλληνες αλλά και μη Έλληνες από την Αυστραλία στην Ελλάδα. Το προτείναμε και στην πρώην υπουργό, την κ. Κουντούρα πριν από περίπου τρία χρόνια, η οποία το είδε πολύ θετικά αλλά οι διαδικασίες δεν προχώρησαν. Πρόσφατα συναντηθήκαμε στην Αθήνα με τον νυν υπουργό τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και το θέσαμε εκ νέου. Όντας μόνο λίγες μέρες υπουργός, δεν ήταν φυσικά σε θέση να μας απαντήσει αλλά μας είπε ότι θα το μελετήσει και θα επικοινωνήσουμε ξανά«», σημείωσε ο κ. Παπαστεργιάδης.

   Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αυστραλίας, οι Αυστραλοί είναι τουρίστες που -σύμφωνα με τα στοιχεία- ξοδεύουν πολλά χρήματα και έχουν τον μεγαλύτερο χρόνο παραμονής σε έναν προορισμό σε σχέση με τους υπόλοιπους. «Την Ελλάδα την επιλέγουν και πολλοί άλλοι, όχι μόνο ομογενείς. Εμείς, οι Έλληνες, αισθανόμαστε ότι είναι η οικογένειά μας -με την ευρύτερη έννοια- ενώ μας αρέσει να ζούμε τα ήθη και τα έθιμα στον τόπο μας. Αυτό που μας τραβάει στην Ελλάδα είναι το κλίμα, οι γεύσεις, το φαγητό αλλά κυρίως το φιλότιμο των Ελλήνων, η ζεστασιά και η φιλία που αισθανόμαστε», υπογράμμισε ο κ. Παπαστεργιάδης.

   Στην Αυστραλία ζουν περίπου 700.000 Έλληνες συνολικά, ενώ στη Μελβούρνη περίπου 300.000, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας. «Μετά τους μετανάστες που ήρθαν στην Αυστραλία τις δεκαετίες του 1960 και 1970, τα τελευταία χρόνια, δηλαδή μετά το 2012 ήρθε ένα νέο κύμα Ελλήνων περίπου 100.000 στον αριθμό», πρόσθεσε.

   Νικόλ Καζαντζίδου

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading

Play