«Τα μηνύματα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός είναι αυτά που ήθελε να ακούσει ο επιχειρηματικός κόσμος»

«Τα μηνύματα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός είναι αυτά που ήθελε να ακούσει ο επιχειρηματικός κόσμος»

«Τα μηνύματα που εξέπεμψε πρωθυπουργός. «Τα μηνύματα τα οποία εξέπεμψε τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου, θεωρώ πως είναι αυτά που ο επιχειρημ…. «Τα μηνύματα που εξέπεμψε πρωθυπουργός. «Τα μηνύματα τα οποία εξέπεμψε τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου, θεωρώ πως είναι αυτά που ο επιχειρημ…. ροη

«Τα μηνύματα τα οποία εξέπεμψε τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι αρμόδιοι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου, θεωρώ πως είναι αυτά που ο επιχειρηματικός κόσμος ήθελε να ακούσει, αρκεί να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό γιατί η οικονομία και η αγορά χρειάζονται μια ουσιαστική επανεκκίνηση», τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τις προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου από τη νέα κυβέρνηση.

   Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που αφορά τα φορολογικά βάρη, ο κ. Μίχαλος σημείωσε: «Γίνεται μια αρχή με τον ΕΝΦΙΑ, που είναι κάτι που αφορά όχι μόνο τον απλό Έλληνα φορολογούμενο αλλά και τον επιχειρηματία, διότι εντάσσονται στον ΕΝΦΙΑ όλα τα κτίρια, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών, βιοτεχνικών, εμπορικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Άρα, θεωρούμε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

   Συμπλήρωσε, δε, πως «αναμένουμε να δούμε και το ολοκληρωμένο φορολογικό σχέδιο, που αφορά τη μείωση των φορολογικών συντελεστών στα κέρδη των επιχειρήσεων, αρχικά με 4 ποσοστιαίες μονάδες μείωση, από 28 σε 24, για το 2020, όπως επίσης και για τα θέματα του φόρου αλληλεγγύης, του φόρου επιτηδεύματος και τη μείωση του ΦΠΑ».

   Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ επανέλαβε την πάγια, όπως τόνισε, θέση του επιμελητηριακού θεσμού εδώ και χρόνια πως «αυτό που χρειάζεται είναι ένα απλουστευμένο πλαίσιο, μέσα στο οποίο να μπορεί να δράσει η επιχειρηματικότητα στη χώρα, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισημαίνοντας πως «πρέπει να δημιουργήσουμε αυτό το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, που κατά τη διάρκεια της μνημονιακής επιτροπείας το είχαμε χάσει έτσι ώστε να μπορέσουν να κινηθούν επενδύσεις από εγχώριους αρχικά επενδυτές, αλλά και ξένες επενδύσεις, που θα έρθουν μέσα από το ενισχυμένο πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, για το οποίο έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη -και να επανέλθουμε σε μία ανάπτυξη, η οποία θα είναι βιώσιμη και διαρκής».

   Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε ακόμα την ανάγκη «να αντιληφθούν οι πάντες ότι, αν δεν τονώσουμε το παραγωγικό δυναμικό της χώρας ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας, δεν θα μπορέσουμε με ημίμετρα να καταφέρουμε αυτό το όραμα της ανάπτυξης που όλοι έχουμε».

   Με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου, στην οποία παραβρέθηκε και ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο κ. Μίχαλος μίλησε στο «Πρακτορείο FM» για το «λαμπρό πεδίο συνεργασίας» που υπάρχει μεταξύ Επιμελητηρίων, Περιφέρειας αλλά και τοπικών Δήμων, αλλά και τη σημασία της δημιουργίας μιας Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας εντός της Αττικής.

   Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ αναφέρθηκε, επίσης, στο αττικό παραλιακό μέτωπο, λέγοντας πως θα είναι «η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει ποτέ στη χώρα» καθώς πρόκειται για μία ακτογραμμή 74 χλμ. από το Φάληρο έως το Σούνιο, που εν πολλοίς παραμένει αναξιοποίητη και υπάρχουν και σχετικές έρευνες και προτάσεις που έχουν κατατεθεί για την αξιοποίησή του, αλλά και για τη «μεγάλη επένδυση του Ελληνικού», όπου θα υπάρχει, όπως σημείωσε, αρωγή του Επιμελητηρίου και του επιχειρηματικού κόσμου.

   Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη αντιμετώπισης του παρεμπορίου καθώς, όπως τόνισε, «αν μπορούσαμε αν όχι να το πατάξουμε -για να είμαστε ρεαλιστές- αλλά να το περιορίσουμε, δεν θα χρειαζόντουσαν πολλά από τα σκληρά μέτρα, τα οποία αναγκαζόντουσαν να πάρουν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια στο πλαίσιο του μνημονίου».

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading

Play